UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-02-10 18:36

Cseh napok

Majoros Bence a kiemelések alapján akár éremért is küzdhet a cseh nemzetközi ifjúsági és serdülő asztalitenisz-bajnokságon. A versenyen tizenhat magyar fiatal indul, korcsoportonként nyolcan mérik össze erejüket a nemzetközi mezőnnyel.

Pusztai Viola Tizenhat magyar fiatal áll asztalhoz a cseh nemzetközi ifjúsági és serdülő asztalitenisz-bajnokságon. Az ITTF utánpótlás-körversenysorozatának hodoníni viadalán 38 ország 311 játékosa vesz részt. Mindkét korcsoportban egyes, páros- és csapatversenyt rendeznek. Az ifjúsági fiúk közül Majoros Bence és Bruckner Máté tavaly is indult a cseh viadalon, előbbi egyesben a harminckettő között, párosban Sabján Gergellyel a hatvannégy között búcsúzott. Utóbbi egyéniben a bejátszón kikapott, így nem jutott főtáblára, párosban viszont a svájci Gaël Vendével a legjobb tizenhatig menetelt.
Majoros Bence Forrás: ITTF
Majoros Bence Forrás: ITTF
Majorost egy évvel ezelőtt a 20. helyen rangsorolták, most a verseny 4. kiemeltje. A nyírbátori pingpongos az elmúlt szezon végén számos viadalon vett részt: többek között tagja volt a sanghaji ifjúsági világbajnokságon hetedik helyezett csapatnak, a magyar felnőtt Top 12-es bajnokságon pedig bronzérmes lett. Az év elején eddig kevesebb megmérettetésen szerepelt, kihagyta az utánpótlás Budapest-bajnokságot és a nemzetközi Molnár-emlékversenyt is. Indult a budapesti World Tour-versenyen, de sem az U21-esek, sem a felnőttek között nem jutott tovább a csoportból. A harmincadikként rangsorolt Bruckner Máté szintén asztalhoz állt a Tüskecsarnokban rendezett viadalon, s ugyanazzal az eredménnyel zárt, mint Majoros. A Budapest-bajnokságon első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott, a Molnár-emlékversenyen viszont diadalmaskodott az ifjúságiak mezőnyében. Rajtuk kívül Kovács Gábor, illetve a Molnár-emlékverseny bronzérmese, Heiszman Henrik szerepel a cseh tornán. Az ifik versenyének első kiemeltje az orosz Konsztantyin Csernov. Az ifjúsági leányok közül Imre Leila, Fehér Zsófia, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie szerepel a mezőnyben, utóbbi kettő tavaly még a serdülők között indult. Egy évvel korábban a legtovább egyesben Fehér Orsolya menetelt, aki a harminckettő közé jutott. Az ifjúsági olimpiát is megjárt Imre Leila tizenötödik a jelenlegi rangsorban, az ifi Budapest-bajnokság győztese tavaly a hatvannégy között esett ki, míg párosban Nagypál Csillával a tizenhat közé jutott. A verseny elsőszámú esélyese a thaiföldi Tamolvan Ketkuan.
Both Olivér Fotó: Karikás Gábor
Both Olivér Fotó: Karikás Gábor
A serdülő fiúk közül az újonc korú András Csaba, Both Olivér, illetve Juhász Patrik is részt vett a tavalyi versenyen, előbbi kettő a csoportkör után, utóbbi a harminckettő között búcsúzott. A Budapest-bajnokságon három elsőséget – újonc és serdülő egyéni, illetve serdülőpáros Bothtal – bezsebelő András Csaba az elmúlt héten betegséggel küzdött, így kénytelen volt kihagyni a Molnár-emlékversenyt, amelynek U13-as győztese, Terék Norbert is asztalhoz áll a Hodonínban. Both Olivér a BVSC-Zugló nemzetközi versenyén három korosztályban is indult: U13-ban harmadik, míg serdülőben és az ifjúságiban ötödik lett. Juhász a serdülők között szintén ötödikként végzett. A serdülő leányokat Harasztovich Fanni, Nagypál Márta, Korda Kitty és Füle Kata képviseli. A tavalyi versenyen előbbi kettő egyesben egyaránt a hatvannégy között búcsúzott, míg együtt a párosban a harminckettőig jutottak. A Budapest-bajnokságot szintén együtt nyerték meg, ráadásul az egyes győztese Nagypál Márta volt. A cseh nemzetközi bajnokság az ifjúságiak versenyével kezdődik, pénteken a csapatviadalt rendezik, míg szombattól a serdülőké a terep. A sorsolások és a kiemelések a nemzetközi szövetség oldalán ITT megtekinthetőek.

A magyar indulók: Ifjúsági fiúk: Majoros Bence, Bruckner Máté, Kovács Gábor, Heiszman Henrik Ifjúsági leányok: Imre Leila, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya, Fehér Zsófia Serdülő fiúk: András Csaba, Both Olivér, Juhász Patrik, Terék Norbert Serdülő leányok: Harasztovich Fanni, Nagypál Márta, Korda Kitty, Füle Kata