UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2015-02-21 11:31

Sportország duplája

A rövid pályás gyorskorcsolyázók januári remeklésének köszönhetően a Sportország SC nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat, valamint az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A százezer forintos Decathlon-közönségdíjat a Debreceni Sportcentrum-SI kézilabdázói kapják.

UP-info A  Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díj történetében másodszor diadalmaskodott a Sportország SC. Tavaly márciusban hihetetlen sikereket értek el rövid pályás gyorskorcsolyázóik a junior-világbajnokságon: Liu Shaolin Sándor első magyarként állhatott a dobogó tetejére, és a 3000 méteren ezüstérmes váltót is a klub fiatal tehetségei alkották. A sikertörténet 2015-ben folytatódott.
Liu Shaolin Forrás: Schaats Foto's
Liu Shaolin Forrás: Schaats Foto's
Januárban a 19 éves Liu Shaolin Sándor az ötödik helyen végzett 500 méteren a dordrechti felnőtt Európa-bajnokságon, továbbá testvérével, Liu Shaoanggal együtt tagja volt annak a váltónak, amely ezüstérmet szerzett. A mindössze 15 éves Bácskai Sára teljesítménye is megsüvegelendő, hiszen a dobogó harmadik fokára felálló női váltóban versenyzett úgy, hogy nem sokkal korábban megnyerte az összetett országos bajnokságot, ugyancsak a felnőttek között. A januári „A hónap műhelye”-díjért a Sportország SC mellett a Debreceni Sportcentrum-SI (kézilabda), a Letizia SC (íjászat) , az MTK tenisz-szakosztálya és Törekvés SE (vívás) szállhatott harcba. Végül a rövid pályás gyorskorisok teljesítménye győzte meg a leginkább a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselőiből álló kuratóriumot. A fővárosi szakosztályban 2009 óta foglalkoznak a short tracket űző fiatalok nevelésével, azóta Bánhidi Ákos vezeti az SPSC-t. Az egyesületben a jeges sportok képviselői mind szebb eredményeket érnek el. A klub immár tíz éve a műkorcsolyázók, a jégtáncosok, a szinkronkorcsolyázók otthona, később a rövid és a nagy pályás gyorskorisok, majd a jégkorongsport képviselői is csatlakoztak az egylethez. A mind nagyobb népszerűségnek örvendő – és az immár százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazott – közönségszavazás győztesei a voksolás idején nagyszerű kampányt folytató, szintén szép eredménysort felmutató Debreceni Sportcentrum-SI kézilabdázói lettek. Az idei első kiírásra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium a januári eredmények, teljesítmények alapján a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül választotta ki azt az öt műhelyt, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra. A helyezésekről ezt követően döntött a közönség, illetve a kuratórium. A szavazás részletes eredményei ITT tekinthetők meg. A februári teljesítmények alapján március 5-ig ezen a felületen lehet jelölni szakosztályokat „A hónap műhelye”-díjra.