UtánpótlásSport
2024. október 19.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-07-10 17:10

Simán a négybe

Magabiztos győzelemmel jutott a wimbledoni leány junior-párosverseny elődöntőjébe a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős. A magyar lányok ellen nem sok sikerélményben volt része a brit-amerikai Lumsden, Neel duónak, miután a negyeddöntőben 6-0, 6-2-re kapott ki.

Pusztai Viola 6-0, 3-0-nál már elég jó bevétele lehetett a Londonban minden sarkon megtalálható fogadóirodáknak. A még a brit trónörökös nevére is fogadásokat kötő angolok szeme miért ne csillant volna fel ilyen eredmény láttán: hoppá, szerez-e egyáltalán pontot a hazai pályán játszó Maia Lumsden az amerikai Ingrid Neel oldalán a leány junior párosverseny wimbledoni negyeddöntőjében?
Gálfi Dalma és Stollár Fanny magabiztosan jutott az elődöntőbe párosban Fotó: Domokos Eszter
Gálfi Dalma és Stollár Fanny magabiztosan jutott az elődöntőbe párosban Fotó: Domokos Eszter
Az nyert, aki arra tett, hogy igen, hiszen a második játszma negyedik pontja már az övék lett. Saját szervát azonban még akkor sem nyertek, hiszen brékelték a másik oldalon adogató Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettőst. Aprócska részsiker, mint ahogy a következő pont megnyerése is. A magyar páros többet azonban már nem engedélyezett, Gálfinak amúgy is volt törleszteni valója az egyes első körében elszenvedett vereség miatt Lumsdennel szemben. A végén azért még megremegett a kezük, mégiscsak az elődöntő kapuja előtt álltak – és tavaly más párral, de mindketten átléptek már rajta. Bár három meccslabdájuk is volt, sem az elsőt, sem a másodikat nem használták ki. A harmadikat viszont már igen, így a 6-0, 6-2-es győzelem után boldogan pacsizhattak egymással, majd fogadhatták a gratulációkat a „rajongóktól”, akik még közös képre is összeállították őket.