UtánpótlásSport
2024. július 3.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius U18-as fiú vízilabda-világbajnokság, Buenos Aires
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2011-07-13 23:31

Ha nem sikerül a főpróba...

Egy héttel a július 17-én kezdődő férfi junior világbajnokság előtt rangos hazai felkészülési tornán szerepelt a magyar válogatott. Ami a számszerű eredményeket illeti, a teszt várakozáson alul sikerült, a gyakorlás azonban hasznos volt, és talán nemcsak a rossz főpróba, jó előadás axióma megvalósulásában bízhatunk a komoly tétre menő sorozat előtt.

dzs A Nagyatádon megrendezett JAKO SPORT Kupán a most 21 éves korosztály tavalyi Európa-bajnoki bronzérmese, Szlovénia és 10. helyezettje, Szerbia, valamint Katar együttese vendégszerepelt. A Rosta István által irányított magyar válogatott a két európai és az arab rivális ellen is végig szoros, küzdelmes csatát vívott, de a hajrá mindhárom esetben az ellenfélnek sikerült jobban. A szünetben még mindannyiszor hazai vezetésnek örülhettek a szurkolók, mégis egyetlen pont lett az összesített mérleg, ami bizony csak a sereghajtó pozícióhoz volt elég. Érdekesség, hogy a magyarok messze a legrangosabb és a tornát meg is nyerő ellenféllel szemben nyújtották a legjobb teljesítményt. Gyakorlatilag végig vezettek a szlovénok ellen, akiknek időn túli hétméteressel sikerült döntetlenre menteniük a találkozót. Külön kiemelést érdemel az ezen a találkozón 14 (összesen pedig 26) gólt szerző Pásztor Ákos és a kapuban dél-nyugati szomszédaink ellen bravúrok sorozatát bemutató Bartucz László produkciója. Az eredményes helytálláshoz sorozatban ilyen teljesítményre lesz szükség a világbajnokságon, mert a szerbek és a katariak elleni, végül egyaránt háromgólos vereséget hozó játék kevés lesz. A hibák elemzése és kijavítása mellett egy további tényező is reményt adhat arra, hogy a rossz főpróbát lényegesen jobb előadás követi. Az együttes ugyanis úgy volt partiban minden riválisával, hogy hőemelkedés miatt nélkülöznie kellett legjobbja, a hétszeres felnőtt válogatott Ancsin Gábor játékát, aki jelen volt társaival, de mielőbbi felépülése érdekében a szakvezetés nem kockáztatta a szereplését. A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI: Magyarország–Szerbia 24-27 (13-12) Magyarország–Szlovénia 28-28 (16-15) Magyarország–Katar 29-32 (15-14)

A JAKO SPORT KUPA VÉGEREDMÉNYE: 1. Szlovénia 5 pont (91-73-as gólkülönbség) 2. Szerbia 4 (77-75) 3. Katar 2 (74-88) 4. Magyarország 1 (81-87)

Részletes eredmények a Kézilabda/Eredmények/Nemzetközi/Egyéb események menüpontban.