UtánpótlásSport
2024. július 3.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius U18-as fiú vízilabda-világbajnokság, Buenos Aires
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2011-07-18 12:19

Ránk omlott a spanyolfal

A férfi junior világbajnokság nyitónapján kétszámjegyű vereséget szenvedett a magyar válogatott a spanyol együttestől. A javításra már hétfőn lehetőség nyílik, ám a portugálok elleni meccs legalább ilyen nehéznek ígérkezik.

Munkatársunktól A hispánok rögtön a mérkőzés elején négy góllal elhúztak. Válasz először Benmiloud Yassine révén a hetedik percben érkezett, majd kisvártatva Gazdag Tibor is betalált. Mindez azonban csak fellángolás volt, hiszen a folytatásban a piros-sárga alakulat ellenállhatatlannak bizonyult. A szünetre 17-5-ös állásnál vonultak le a felek, így a találkozó végkimenetele már ekkor sem volt kérdéses, legfeljebb az, hogy valamelyest talpra tud-e állni a magyar együttes. A második félidő aztán már jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, de tízen belülre így sem tudott zárkózni Rosta István legénysége. Ebben a játékrészben Pásztor Ákos egymaga annyi gólt lőtt, mint társai összesen az első harminc percben, mellette Morva Zoltán és Takács Bence is egynél többször találta meg a hispánok kapujához vezető utat. Mindez a tisztes helytállásra volt elegendő ebben a periódusban, melyet azért két góllal így is az ellenfél nyert meg, összességében 33-19-re abszolválva a találkozót. Hétfő este a kanadaiak elleni könnyed, 49-17-es sikerrel nyitó másik ibériai együttes vár a magyarokra. A felnőttekkel ellentétben a portugál gárda ebben a korosztályban még a spanyoloknál is jobbnak számít, nem véletlenül szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet a tavalyi U20-as viadalon. Igazi értékmérő lesz tehát a második összecsapás, amelyen ha végig a második félidei, szebbik arcát mutatja a piros-fehér-zöld együttes, jóval komolyabb küzdelemre késztetheti esélyesebb riválisát. Rosta István vezetőedző: „Erőtlenül kezdtük a mérkőzést. Nem játszottunk elég okosan, ezért komoly árat fizettünk ezzel a súlyos vereséggel. A spanyol csapat kapusa verhetetlen volt. Remélem, hogy holnap Portugália ellen nyerni fogunk.”

Az 1. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI D csoport: Portugália–Kanada 49-17 (25-5), Svédország–Irán 47-30 (26-15), Spanyolország–Magyarország 33-19 (17-5). A magyar gólszerzők: Pásztor Ákos 5 (2), Morva Zoltán 4, Takács Bence 3, Gazdag Tibor 2 (1), Debreczeni Dávid 1, Benmiloud Yassine 1, Ancsin Gábor 1, Bodó Richárd 1, Antal Szabolcs 1.

A junior vb részletes eredményei a Kézilabda/Eredmények/Nemzetközi/Világversenyek menüpontban. Korábbi kapcsolódó írásaink: Junior vb: vasárnap rajt a spanyolok ellen Ha nem sikerül a főpróba… További információk az esemény honlapján, illetve az IHF honlapján