UtánpótlásSport
2024. július 3.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2011-07-19 10:15

Újabb ibériai lecke

Az esélyesebb portugálok ellen jól kezdett, húsz percig vezetett is a magyar válogatott, de végül második fellépésén is „tízen túli” különbséggel maradt alul. Kedden Kanada ellen már csakis a győzelem lehet a cél.

Munkatársunktól A spanyoloktól elszenvedett súlyos vereséget követően mintha kicserélték volna a magyar válogatottat a papíron még erősebb portugálok ellen. Legalábbis a találkozó első harmadában... A csapat jól kezdett, az első negyedórában többször is két góllal vezetett. Ebben az időszakban Borsos és Takács is duplázott, Székely pedig remekelt a kapuban. Aztán 7-5-ről egy triplával fordítottak a bordó mezesek, de ez még belefért, hiszen Bodó és Debreczeni révén ismét itt volt az előny. Mint később kiderült, húsz perc elteltével, 9-8-nál utoljára. Az addig látottak alapján váratlan filmszakadás hasított bele a látványosan pörgő előadásba. A harmadik dekádban betermelt egyetlen Gazdag-gólt hatszorosan viszonozták a belelendülő portugálok, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre. A térfélcserét követően a film forgott tovább, de a második tekercsről a magyar szinkront mintha már lefelejtették volna az illetékesek. Az egyre magabiztosabb riválissal szemben nem volt esély a felzárkózásra, sőt a különbség egyre csak nőtt és végül tizenegynél állapodott meg. Rosta István vezetőedző így értékelt: „Jól kezdtünk, és az első félidőben közel tudtunk maradni a portugálokhoz. A játék folyamán aztán a két csapat közti különbség nyilvánvalóvá vált. Az ellenfél soraiban látott Duarte kitűnő játékos, szerintem a torna két-három legjobbja közé tartozik.” A magyar együttes kedden a még szintén pont nélküli, ám nyilvánvalóan szerényebb képességű kanadaiak ellen kezdheti meg a pontgyűjtést. A győzelem elengedhetetlen alapfeltétele a még továbbjutást érő csoportnegyedik hely megszerzésének.

A 2. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI D csoport: Kanada–Svédország 20-40 (10-20), Irán–Spanyolország 24-43 (12-23), Magyarország–Portugália 21-32 (10-14). A magyar gólszerzők: Takács Bence 5, Borsos Tamás 5, Nagy Norbert 3, Debreczeni Dávid 2, Bodó Richárd 2, Pásztor Ákos 1, Ancsin Gábor 1, Gazdag Tibor 1, Benmiloud Yassine 1.

A D CSOPORT ÁLLÁSA 1. Portugália 4 pont (81-38-as gólkülönbség) 2. Svédország 4 (87-50) 3. Spanyolország 4 (76-43) 4. Magyarország 0 (40-65) 5. Irán 0 (54-90) 6. Kanada 0 (37-89) A junior vb részletes eredményei a Kézilabda/Eredmények/Nemzetközi/Világversenyek menüpontban. Korábbi kapcsolódó írásaink: Ránk omlott a spanyolfal Junior vb: vasárnap rajt a spanyolok ellen Ha nem sikerül a főpróba… További információk az esemény honlapján, illetve az IHF honlapján