UtánpótlásSport
2024. július 3.
  • instagram
Ifjúsági úszó Európa-bajnokság, Vilnius U18-as fiú vízilabda-világbajnokság, Buenos Aires
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2011-07-20 10:26

Végre győzelem!

A Görögországban zajló fiú junior világbajnokság harmadik napján végre megszerezte első, tegyük hozzá, mindenképpen elvárható győzelmét a magyar válogatott, mégpedig Kanada ellen. A nyolcaddöntőbe jutás minden bizonnyal a pénteki, Irán elleni összecsapáson dől el.

Munkatársunktól A 2-2-es döntetlent hozó, gólszegény első tíz percet követően magabiztosan hozta a kötelező sikert a magyar csapat a szextett legszerényebb tudásúnak tetsző tagja ellen. A vb előtti felkészülési tornához hasonlóan Pásztor Ákos vitte a prímet, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy bő negyedóra után öt, a félidőre pedig már tízgólos előnyre tett szert az együttes. A folytatásban már csak a végső különbség volt kérdéses, nos, a huszonegy bizonyult a nyerő számnak. A bőséges terméshez Antal Szabolcs, Ancsin Gábor, Borsos Tamás, majd a hajrában Iváncsik Ádám is hozzátette a maga adagját, hátul pedig az átlagosan egyaránt minden második lövést hárító Pallag Péter és Bartucz László gondoskodott a megfelelő távolságtartásról. A hátralévő két csoportmeccs közül mindenképpen a pénteki, Irán elleni zárócsata lesz a fontosabb a továbbjutás, azaz legalább a negyedik hely megszerzése, megtartása szempontjából. Persze előbb, a szerdai szünnap után, csütörtökön a svédek ellen sem jönne rosszul egy önbizalom-növelő bravúr, vagy legalább egy presztízsjavító szorosabb eredmény, ellentétben az első két napi produkcióval. A skandinávok ugyanis azonos kategóriát képviselnek a másik két európai riválissal, amit az is bizonyít, hogy a keddi csoportrangadón csupán egy utolsó másodperces góllal maradtak alul a portugálokkal egyetemben még hibátlan spanyolokkal szemben.

A 3. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI D csoport: Portugália–Irán 36-25 (17-15), Spanyolorszáég–Svédország 27-26 (12-12), Magyarország–Kanada 42-21 (19-9). A magyar gólszerzők: Pásztor Ákos 9 (1), Antal Szabolcs 6, Ancsin Gábor 5, Borsos Tamás 5, Iváncsik Ádám 4, Gazdag Tibor 3, Takács Bence 3, Nagy Norbert 2, Benmiloud Yassine 2, Bak Sándor 1, Debreczeni Dávid 1, Bodó Richárd 1.

A D CSOPORT ÁLLÁSA 1. Portugália 6 pont (117-63-as gólkülönbség) 2. Spanyolország 6 (103-69) 3. Svédország 4 (113-77) 4. Magyarország 2 (82-86) 5. Irán 0 (79-126) 6. Kanada 0 (58-131) A junior vb részletes eredményei a Kézilabda/Eredmények/Nemzetközi/Világversenyek menüpontban. Korábbi kapcsolódó írásaink: Újabb ibériai lecke Ránk omlott a spanyolfal Junior vb: vasárnap rajt a spanyolok ellen Ha nem sikerül a főpróba… További információk az esemény honlapján, illetve az IHF honlapján