UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2011-07-24 10:55

Vermes, Bártfai: hatos a vége

A hollandiai U23-as világbajnokság szombati versenynapján az A döntőben hatodik helyen zárt a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, Vermes Péter és Bártfai Péter (Győri Vízügy SEK; edző: Kiss László). 

  P. D. A srácoknak a felkészülés során több sérüléssel is meg kellett küzdeniük ugyan, ez mégsem érződött versenyzésükön: remek szerepléssel jutottak a döntőbe, amelyben hatodikként szelték át a célvonalat.  A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes – Vallyon Bence, Novák Edvin (Szolnoki Főiskola Tisza Evezős Egylet SI,) Forrai Dávid (EDF-Démász Bajai SVSC), Krepesics Péter (Csepel EK) – lendületesen evezve, szoros versenyben utasította maga mögé az amerikai, kanadai és holland csapatot, s harmadik helyével továbbjutott a vasárnapi fináléba.  A férfi könnyűsúlyú páros – Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence (EDF Szeged Vízisport Egyesület) – valamivel gyengébben kapta el a rajtot középfutamában, így kisebb hátrányt szedett össze, amelyet a táv közepére sikerült ledolgoznia; végül negyedik lett, ezzel pedig kvalifikálta magát a B döntőbe, amelyben a 7-12. helyért küzd vasárnap.  Férfi egypárevezősben Széll Domonkos (Csepel EK; edző: Bene László) hatodik lett a középfutamban, ezzel a vasárnapi B döntőbe került, ahol szintén a 7-12. helyért versenyezhet. Ugyancsak B döntős helyezést ért el Gyimes Krisztina (Győri VSEK; edző: Halmainé Mészáros Éva) a női egypárevezősök mezőnyében, miután hatodik lett a középfutamban.  A női kétpárevezősöknél Sáska Beáta (Budapest Evezős Egylet) és Tóth Evelyn (Csepel EK; edző: Bene László) elmaradt tavalyi jó formájától: a duó a reményfutamban hatodikak lett, így a vasárnapi B döntőben száll vízre a 7-10. helyért.  Két egység is a C döntőben fejezte be a világbajnokságon való szereplését; Bálint Sára (EDF Szeged Vízisport Egyesület) könnyűsúlyú egypárevezősben kiváló versenyzéssel, tudatos pályafelépítéssel, és remek hajrával utasította maga mögé a futam résztvevőit, elsőként ért célba, ezzel pedig a 13. helyet szerezte meg az összesítésben. A férfi kétpárevezős egység, Csankó Péter (Velencei-tavi VSI) és Rókus Zorán (EDF Démász Bajai SVSC) hatalmas fölénnyel nyerte a C döntőt, így az összesítésben szintén 13. lett. 

Az U23-as evezős világbajnokság zárónapján négy magyar egység száll vízre. 9.48-kor a női kétpárevezős: Tóth Evelyn és Sáska Beáta. 10.06-kor a férfi könnyűsúlyú kétpárevezős: Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence. 10.30-kor a női egypárevezős: Gyimes Krisztina. 12.00-kor a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes: Vallyon Bence, Novák Edvin, Forrai Dávid és Krepesics Péter.  A magyar csapat – és Bártfaiék – pénteki szerepléséről itt olvashat.