UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2012-02-08 15:26

Jól alapoztak

Príma eredményt ért el a Magyarországot képviselő három klub a nyílt szlovák ergométer-bajnokságon, a téli felkészülés végső szakaszában: a delegáció kilenc éremmel tért haza.

UP-infó A Mosonmagyaróvári VSE-t tizenkilenc fiatal, az Arrabona Evezős Klubot hét, a Hattyú Vízisport Egyesületet tíz evezős képviselte a szlovákiai megméretésen. A felkészítő edzők szerint az időeredményekből kitűnik, hogy a téli felkészülés jó úton halad, emellett a versenyrutin is jól jött a gyerekeknek, hiszen három hét múlva rendezik a magyar ergométerbajnokságot. A végelszámolásban együtteseink közül a mosonmagyaróvári klub szerepelt a legjobban: egy arany-, három ezüst-, és két bronzéremmel az összesített eredménylista harmadik helyen zárt a húszcsapatos mezőnyben. A Hattyú Evezős Klub a megszerzett arany-, és ezüstmedállal a 8. csapatként végzett, az Arrabona pedig ezüstérmének köszönhetően a 11. helyet szerezte meg. Magyar szempontból a legsikeresebb csoport a tizenegy éves fiúk kategóriája volt, hiszen a győztes Bocz Ádám mögött további öt versenyzőnk végzett az első hét helyen. Emellett a férfi serdülők is kitettek magukért: négy fiatal végzett az első hat helyen.

A verseny magyar dobogósai. Első: Bocz Ádám MVSE; Szegedi Tamás Hattyú EK; második: Samu Lilla Arrabona; Drobilits Eszter MVSE; Agim Gergű Hattyú EK; Riesner Levente MVSE; Fördős Bence MVSE; harmadik: Király Kornél MVSE; Schopf Márton MVSE.