UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2012-05-23 14:49

Éremeső Brnóban

Sikeresen szerepelt a magyar ifjúsági és serdülő evezős válogatott a 41. Brnói Nemzetközi Regattán, ahonnan összesen kilenc éremmel tért haza. Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány elégedett az eredményekkel, de az Utánpótlássport.hu-nak arról is beszélt, hogy az ifjúsági Európa-bajnokság nagyobb kihívás lesz. A kontinensviadalról két érmet vár a szakvezető.

K.D. – A brnói regatta egy kritériumverseny volt az ifjúsági Európa-bajnokságon indulók számára, nekik ezen a viadalon kellett bizonyítani. Hat nemzet sportolói vettek részt a vetélkedőn, német, osztrák, szlovén, szlovák és cseh riválisokkal kellett megküzdeni. Az eredmények alapján valamennyi magyar megkapta a jelölést a bledi Eb-re – számolt be a hétvégi viadalról Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány. – Hat arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Jól gondolom, hogy elégedett?
– Az összkép kedvező, elégedett vagyok az eredményekkel. Régen szereztünk ennyi aranyat nemzetközi versenyen, de óvatosan kell értékelni. – Két és fél hét múlva rendezik az Eb-t Bledben. Mennyivel kell erősebb mezőnyre számítani? – Bledben többen indulnak majd a brnóihoz és a tavalyihoz képest is, ezért nehezebb dolgunk lesz, de jó jel, hogy az utánpótlásban erős németekkel már most felvettük a versenyt. A női kétpárevezős Brnóban nem indult, velük lesz teljes az Eb-csapat, és tőlük is érmet várok. – Tavaly egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek az Eb-n, az idén mi a cél? – Ezúttal is a két érem az elvárás a csapattól, több döntős szereplés mellett. Érmes lehet a Bácskai Laura, Kurdi Dominika kétpár, a férfi kormányos nélküli ketteseknél Vancsura Bendegúz és Csányi Péter, a nők hasonló számában Túri Frida és Erdélyi Zsófia, valamint a már tavaly is jól szereplő Matheisz József, Mészáros Csongor, Jenei Domonkos, Rozsos Péter alkotta férfi négypár.

A magyarok eredményei. Női serdülő egypárevezős: Szomják Fruzsina, 4. hely és 3. hely. Női serdülő négypárevezős: Juhos Babett, Preil Vivien, Kiffer Dorina, Gadányi Zoltán, 2. hely. Férfi serdülő négypárevezős: Furko Kálmán, Szegedi Tamás, Schopf Márton, Fördös Máté, 2. hely. Női ifjúsági egypárevezős: Bertus Kitti, 5. hely. Női ifjúsági kormányos nélküli négyes: Polivka Dóra, Bene Dorottya, Major Kata , Bartos Adél, 4. hely. Férfi ifjúsági kétpárevezős: Jenei Domonkos, Rozsos Péter, 1. hely. Férfi ifjúsági kétpárevezős: Matheisz József, Mészáros Csongor, 6. hely. Férfi ifjúsági kormányos nélküli kettes: Vancsura Bendegúz, Csányi Péter, 1. hely. Női ifjúsági kormányos nélküli kettes: Túri Frida, Erdélyi Zsófia, 1. hely. Női ifjúsági kormányos nélküli kettes: Bük Viktória, Kovács Zsófia, 7. hely. Férfi ifjúsági négypárevezős: Matheisz József, Mészáros Csongor, Jenei Domonkos, Rozsos Péter, 1. hely. Női ifjúsági nyolcas: Polivka D., Bene D. , Bük V. , Kovacs Zs. , Turi F. , Erdélyi Zs. , Major K. , Bartos A. , kormányos: Krémer E., 1. hely. Férfi ifjúsági nyolcas: Bedök G., Kernák M. , Rippert A. , Bakaity A. , Saáry L. , Pistár M. , Priváczki Á. , Sándor B. , 1. hely.