UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2012-06-11 01:18

Két érem Bledből

Két éremmel zárt, így teljesítette az elvárásokat a magyar evezősválogatott a bledi ifjúsági Európa-bajnokságon.

K. D. Bledben a jósolt erős szél miatt korábban kezdődtek az ifjúsági Európa-bajnokság döntői, hét számban volt magyar érdekeltség. Ficsor László utánpótlás szövetségi kapitány előzetesen a tavalyi teljesítmény megismétlését, vagyis két érmet várt a csapattól, és ezt az általa esélyesnek tartott egységek teljesítették is.
Ezüstérmes lett a kormányos nélküli ketteseknél Vancsura Bendegúz és Csányi Péter, a Bajai Spartacus versenyzői. Szinte végig a második helyen haladtak a románok mögött, és taktikus versenyzéssel meg is tartották ezt a pozíciót. A lányoknál a Kurdi Laura és Bácskai Dominika alkotta kétpárevezős egység bronzérmet szerzett. A Vác Városi Evezős Club sportolói erős hajrájukkal hagyták le a
horvátokat és végeztek dobogós helyen. A litván és a román egység kiemelkedett a mezőnyből. Kevéssel, mindössze három tizedmásodperccel maradt le a dobogóról a Jenei Domonkos, Rozsos Péter, Matheisz József, Farkas Norbert összetételű férfi négypárevezős. Az egység nagy csatát vívott az ukránokkal, de ahogy minden résztávnál, úgy a végén is pár centihiányzott. Szintén negyedik lett a női kormányos nélküli ketteseknél Turi Frida és Erdélyi Zsófia. A férfi nyolcas (Bedők Gergely, Krenák Mihály, Bakaity Attila, Rippert András, Pistár Miklós, Saáry László, Baka Sándor, Priváczki Ákos, kormányos: Balogh Richárd) az időfutamát megnyerte, végül a fináléban ötödik lett. Ugyanezt a pozíciót szerezte meg a női kormányos nélküli négyes (Bene Dorottya, Polivka Dóra, Major Kata, Bartos Adél) és a női nyolcas (Bartos Adél, Major Kata, Kovács Zsófia, Bük Viktória, Erdélyi Zsófia, Turi Frida, Polivka Dóra, Bene Dorottya, korm: Krémer Eszter). Bertus Kitti a nők egypárevezős mezőnyében, a B döntőben a harmadik, a Mészáros Csongor és Dávid Patrik férfi kétpárevezős pedig a hatodik helyen végzett. A kontinensviadal mellett a fiatalabbak és a valamivel idősebbek számára is tartottak versenyeket a hagyományos Bledi Nemzetközi Regatta keretében, és a magyarok szép sikereket értek el. Serdülő kétpárevezősben a mosonmagyaróvári Fördős Máté és Schopf Márton ezüstérmet szerzett, egypárban pedig Szegedi Tamás lett harmadik. Az 1993-as születésű Glaser Rebeka Karácsony Dominikával női kétpárevezősben a harmadik helyen végzett, és szintén bronzéremmel térhet haza az utánpótláskorúakból is álló kormányos nélküli négyes (Szigeti Roland, Krpesics Péter, Vallyon Bence, Novák Edvin). Eredmények ITT.