UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2013-06-17 16:25

Éremeső Szlovéniában

Nyolc első hellyel és hat további dobogós helyezéssel fejezte be szereplését a magyar válogatott, az 58. Nemzetközi Regattán, Szlovéniában. A korosztályos világversenyekre készülő versenyzők eredményeit Ficsor László szövetségi kapitánnyal tekintettük át.

Szegő Tibor – Mennyire vették komolyan a környező országok ezt a versenyt? – Tíz ország részvételével zajlott a bledi regatta. Az osztrákok és a csehek szinte a teljes utánpótlás- és felnőtt-válogatottjukat elhozták, teletűzdelve U23-as evezősökkel. Nagyon hasznos volt, hiszen közeleg a korosztály világbajnoksága, így számomra is sokkal tisztább lett a kép. – A vb Linzben lesz, júliusban. Úgy tűnik, biztatóak az előjelek? – Nyugodtan vághatunk neki a megmérettetésnek, a keret tagjai jól, esetenként kiemelkedően szerepeltek. – Bledben ifjúságiak és serdülők is indultak. Náluk mit mutat a mérleg? – A serdülők túl vannak az Olimpiai Reménységek Versenyén, tizenegy számból hat aranyat hoztak el, és magabiztosan eveztek itt is. Például a serdülő kétpárt az első napi sikerük után másnap már egy korosztállyal feljebb indítottam, mert a szombati döntőt három-négy hajóhosszal nyerték. A férfi serdülő egypárunk pedig mindkét napon nagy fölénnyel nyert. – Most zajlanak az érettségi vizsgák, mindenki el tudott utazni?
Priváczki Ákos (elöl) és Jenei Domonkos
Priváczki Ákos (elöl) és Jenei Domonkos
– A Bakaity Attila, Krenák Mihály kettős nem indulhatott az érettségi miatt, de például – ebből a korosztályból –Priváczki Ákos és Jenei Domonkos velünk tudott tartani. Első nap nyertek, másnap bronzérmet szereztek. Nagyon szoros verseny volt, mert előbb két-három hajóhosszal verték azokat a cseheket, akiktől utóbb kikaptak. – A trakai vb már ifjúsági olimpiai kvalifikációs verseny. Hány egységünk indul? – Az imént említett kétpár és kormányos nélküli kettes mellett a női nyolcasunk rajtol a nandzsingi indulás reményében. Kis csapat, de bízom a kvótában. – Kik azok, akik Bledben kiemelkedően teljesítettek? – Az U23-asok közül a férfi könnyűsúlyú négyes, a férfi kétpár, és a női könnyűsúlyú kétpár. – Volt, aki csalódás okozott? –A női kétpár és a női könnyűsúlyú egypár nem úgy szerepelt, ahogy elvártam volna. – Emeljük ki Tamás Bencét, aki könnyűsúlyú egypárban szép győzelmet aratott! – Nehéz helyzetben van, hiszen itthon a legnagyobb ellenfele Matyasovszki Dániel, de hősiesen harcol vele. Bence Essenben és itt is remek teljesítményt nyújtott.
Bene Dorottya Bálint Sára (jobbra)
Bene Dorottya Bálint Sára (jobbra)
– Legutóbb Bálint Sára nem szerepelt túl jól, most azonban – Bene Dorottyával – előbb harmadik lett, majd megnyerte a kétpárt. – Itthon sem volt meggyőző a szereplésük, és Essenben sem, de ez a csapat nem olyan régen állt össze, hiszen a tavaszi időjárás nem kedvezett az összeüléseknek. Már a vidékbajnokságon is jól mentek, amit most megismételtek. Számukra ez kritériumverseny volt, így a kételyek eloszlottak, hiszen egy aranyat és egy bronzot is szereztek. – Voltak, akik a Jeunesse-kupára készülnek. Ők hogy muzsikáltak? – Arra a versenyre például az Ács Kristóf-Bácskai Máté kettős és Szegedi Tamás is szeretne kijutni. Mindkét egységünk aranyat szerzett Bledben, így velük is elégedett vagyok. Eredmények: 1. nap, 2. nap.