UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2013-06-23 21:08

Hetedik hely Világ Kupán

A huszonegy éves Matyasovszki Dániel és Galambos Péter megnyerte a férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök kisdöntőjét az Eton-Dorneyban megrendezett Világ Kupa-versenyen. Kegyelmet nem ismerve utasították maguk mögé a japán, amerikai, argentin, brazil és honkongi egységet, ezzel megszerezve az összesített hetedik helyet a sorozat második fordulóján.

Up-info/honrowing.hu Több mint ötezres nézősereg próbálta az olimpiai evezős versenyek hangulatát és hangerejét reprodukálni a hideg szélben, az evezősök második Világ Kupájának döntői során, Eton-Dorneyban. Csalódottak nem lehettek, hiszen remek versenyeknek lehettek szemtanúi. Az olimpiai bajnok új-zélandi kormányos nélküli kettes, Hamish Bond és Eric Murray a verseny történetének eddigi legjobb idejével nyertek. Izgalmas versenyt hozott a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesek döntője, ahol a világ legjobb idejével nyert Új-Zéland. A sportág klasszikusának számító nyolcast, a házigazdák idén eddig veretlen csapata nyerte meg.
Galambos Péter (balra) és Matyasovszki Dániel
Galambos Péter (balra) és Matyasovszki Dániel
A könnyűsúlyú kétpárevezősök döntőjét némi meglepetésre a lengyel csapat nyerte (2. Nagy-Britannia, 3. Norvégia,…. 7. Magyarország). Ez az eredmény jónak számít, de a csapat a közös munkát őszig szünetelteti, mert Galambos Péter a csungjui (Dél-Korea) világbajnokságon egypárevezősben indul, míg partnere, Matyasovszki Dániel az U23-as világbajnokságra készül. „A csapat építését a világversenyek után ősztől folytatjuk, töretlen elszántsággal” – mondta az alakulatt edzője, Rapcsák Károly. Galambos Péter 2012-ben ezüstérmes volt a világbajnokságon a könnysúlyú egypárevezős versenyszámban. A tavalyi jó eredményre alapozva, és idei jó formáját látva bizakodással foghat neki a vb-felkészülésnek. Az evezős-válogatott következő megmérettetése a kazanyi Universiade, illetve a július 12-én sorra kerülő luzerni Világ Kupa lesz.