UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2013-07-22 21:08

Bíztató eredmények a vb előtt

Az U23-as vb előtt mindössze egy pihenőnapot kaptak a magyar válogatott tagjai, hiszen a vasárnap befejeződött országos bajnokság után kedd reggel indulnak Linz-Ottensheimbe, ahol szerdán kezdődik a korosztály idei legrangosabb versenye

Szegő Tibor A szövetségi kapitány szerint erős csapattal indulunk a vb-n, de hogy a versenyzők valójában milyen formában vannak, arra a hétvégi, Velencei-tavi országos bajnokságon kaphattunk választ.
Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel
Pozsár Bence és Matyasovszki Dániel
Ficsor László a könnyűsúlyú kétpárban a Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence egységet indítja, akik a felnőttek között is megmérettették magukat Velencén, és közel három másodperccel verték a Galambos Péter, Csiszár Péter kettest, ami több, mint bíztató. Férfi egypárban, a mohácsi Matheisz József indul majd, aki a szétlövésben legyőzte – a könnyűsúlyban szintén U23-as induló – kalocsai Tamás Bencét, utóbbi viszont a saját kategóriájában a harmadik helyet szerezte meg a felnőttek mezőnyében, ahol a váci Galambos Péter nyert. Linzben férfi kétpárban a Budapesti Evezős Egylet egysége, Pétervári Molnár Bendegúz és Papp Gergely áll rajthoz. Az ob-n mindketten érdekeltek voltak négypárban is és Haller Ákossal, valamint Elekes Szilveszterrel meg is nyerték a számot (6:09,5) a Csepel Evezős Klub előtt (6:15,3). Férfi kormányos nélküli kettesben Vermes Péter és Bodrogi István alkotja a magyar egységet. A bajai fiatalok az ob-n nem sok esélyt adtak a mezőnynek, hiszen a felnőttek között több mint tíz másodperces előnnyel nyerték a döntőt a győri egység előtt.
Megnyerték a nyolcast
Megnyerték a nyolcast
Az országos bajnokság utolsó napján a legnagyobb érdeklődéssel várt szám a férfi nyolcasok vetélkedése volt, ahol négy U23-as válogatott is érdekelt volt, a Budapest Evezős Egylet győztes hajójában ült Szigeti Roland és Bártfai Péter, míg a második helyen végzett egység tagja volt Vallyon Bence és Novák Edvin. Ők alkotják majd a kormányos nélküli négyest Ausztriában. A nőknél a válogatott Bálint Sára és Bene Dorottya (7:16,5) óriási fölénnyel nyerte a könnyűsúlyú kétpár országos bajnoki címét a Külker EK (7:35,3) előtt. Női egypárban Gyimes Krisztina győzött a felnőttek között, ami nem is meglepő, hiszen ahogy a szövetségi kapitány kalkulál, tőle érem várható a világbajnokságon, ahogy remélhetőleg több magyar egységtől is. (Erről részletesen itt).
A paraevezős Novák Ricsi az éremmel
A paraevezős Novák Ricsi az éremmel
Megható pillanatokat éltünk át, amikor a paraevezősök futamán szinte az első métertől az utolsóig bíztatták a sportolókat, akik mindent megtettek a győzelemért, néhányan azért, hogy célba érjenek, s ezt is nagy ováció követte. Az országos bajnokság a szokott „buli" hangulatban zajlott. A Velencei-tó partján felállított sátrak, lakókocsik mellett gyakorta állítottak bográcsokat, melyekben hol gulyás, hol pörkölt készült. Kitűnő alkalom volt a négynapos verseny arra is, hogy a „szakma" összefusson, hiszen több mint húsz egyesület és a szövetség teljes vezetése a helyszínen volt, így módot találhattak arra is, hogy megbeszéljék ügyes-bajos dolgaikat. Lehetőséget biztosított az esemény az új főtitkár bemutatására is, hiszen Szlatényi György július első napja óta tölti be ezt a tisztséget, és miután díjátadók aktív szereplője volt, személyesen is megismerhette azokat a versenyzőket, akikért majd sokat fog tenni új pozíciójában.
Nátrán Roland
Nátrán Roland
Meglátogatta a Velencei-tavi evezős-pályát Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója, aki a sajtó munkatársainak így nyilatkozott: – A lehetőségek fejlesztésével, s főleg kemény, nemzetközi szintű munkával a magyar evezősök tovább bővíthetik eddigi sikerlistájukat, amelyen olimpiai ezüst- és bronzérem mellett három felnőtt világbajnoki címmel is büszkélkedhetnek. Az is fontos szempont lehet a kapcsolatok gyarapításában, hogy a nyári olimpiákon az evezés a harmadik a legtöbb versenyzőt rajthoz állító sportágak sorában, ami matematikailag is komoly lehetőséget jelent. Az evezősöknél tett látogatásunk során szerzett első benyomásaink igen bíztatóak. Remélem kölcsönös megelégedésre meg fogjuk találni azokat a pontokat, amelyek mentén hosszabb távon is gyümölcsöző kapcsolatot tudunk majd kialakítani. Eredmények: 1. nap 2. nap 3. nap 4. nap