UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2013-07-27 15:30

Eddig három egységünk jutott döntőbe a vb-n

Papp Gergely és Pétervári Molnár Bendegúz kétpárban, Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence, könnyűsúlyú kétpárban, valamint Vermes Péter és Bodrogi István könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben lett döntős Linz-Ottensheimben, az U23-as világbajnokságon

Szegő Tibor Korábban már bejutott az A döntőbe a Vermes, Bodrogi kettős, és a ma délelőtti futamok alapján további két egységünk kvalifikálta magát a fináléba. Könnyűsúlyú egypárban, Tamás Bence (Kalocsa SE) a hatodik helyen végzett (7:29,45) a középdöntőben, ezzel a B döntőbe került. A kormányos nélküli kettesek középdöntőjében negyedik (6:50,31) lett a Csányi Péter, Vancsura Bendegúz összetételű egység, így ők is a B döntőben folytathatják. Vancsura Bendegúz a Facebookon üzent haza: – Köszönjük a sok szurkolást, életünk egyik legnehezebb pályáján vagyunk túl. 1500 méternél még hét másodpercre voltunk a bejutástól, ám a végére mindössze nyolc tized másodperc maradt! Erős mezőnybe csöppentünk, de látjuk hova kell még fejlődnünk. Holnap délelőtt a B döntőben versenyzünk egy utolsót, ahol a nagy ellenfél ismét Hollandia lesz, akik ma hat másodperccel jobbat eveztek nálunk! Nagyot kell még „pirítanunk” utoljára, hogy megszerezzük a hetedik helyezést.
Papp Gergely és Pétervári Molnár Bendegúz
Papp Gergely és Pétervári Molnár Bendegúz
Férfi kétpárban Papp Gergely és Pétervári Molnár Bendegúz (Budapest EE) második lett (6:27,84) a középdöntőben, ezzel A döntős. Nyertek a litvánok (6:26,44). Pétervári Molnár Bendegúz így értékelt: – Tavalyi pechsorozatunk után ma végre sikerült bejutnunk az A döntőbe a második legjobb idővel. Kemény futam volt, de végig tudtunk koncentrálni és reagálni a támadásokra. Köszönjük mindenkinek a szurkolást és a támogatást, holnap is szükségünk lesz rá, megpróbálunk mindent megtenni! Bálint Sára és Bene Dorottya (Szegedi VE, Danubius NHE) a negyedik (7:27,26) helyen végzett a könnyűsúlyú kétpár középdöntőjében, B döntősöklettek. Könnyűsúlyú kétpárban másodikként ért célba (6:32,96) a Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence (Szegedi VE) egység, így bejutottak az A döntőbe.
Gyimes Krisztina
Gyimes Krisztina
Gyimes Krisztina (Danubius NHE) középdöntőjében negyedik lett (7:56,56), ez is B döntőt ért. Matheisz József harmadik lett a C döntőben (7:14,88).