UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2013-07-28 21:22

Örvendetes előrelépés

Az Ausztriában rendezett junior evezős vb-n három 4. helyet és további pontot érő helyezéseket szereztek a magyarok. Ficsor László szövetségi kapitány értékelt.

Szegő Tibor A linzi helyszín néhány hónapja még azért szerepelt a híradásokban, mert pusztító árvíz sújtotta a környéket, napjainkban pedig azért mert a melegrekord dőlt meg, s ez nem könnyítette meg az evezősök dolgát? – Hogyan értékeli a Linz-Ottensheimben nyújtott teljesítményt? – Pechesek vagyunk, mert csak néhány tizeddel maradtunk le az éremről, nagyon szorosak voltak a versenyek. A B döntőkben jól szerepeltünk, hiszen hetedik, nyolcadik helyezéseket hoztunk el. Akik hátrébb végeztek – Tamás Bence (11.) és Matheisz József (15.) –, azok még nagyon fiatalok, hiszen ez az első évük ebben a korosztályban. Ha összességében nézem az eredményeket, akkor a tavalyi hetedik helyeket jócskán felülmúltuk, pedig sok a fiatal a csapatban. Gondolok itt a Csányi, Vancsura kettősre, Bene Dórira, illetve a már említett kalocsai és mohácsi evezősre. Ebből a szempontból tehát jó világbajnokságot zártunk.
Vermes Péter
Vermes Péter
– Mennyire volt zavaró a kánikula, hiszen halasztások voltak, illetve előbbre is hoztak versenyeket? – Zavaró volt, de ez mindenkit érintett, tehát nem befolyásolta az eseményeket. Rekordokat döntött a meleg Ausztriában, de ez benne van ebben a sportágban, ahogy előfordul ennek az ellenkezője is. Negyedik helyezést ért el a Vermes Péter, Bodrogi István összetételű könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes. Vermes Péter a Facebookon üzent: – Szeretnénk megköszönni minden biztató szót, támogatást és gratulációt. Jelenleg kissé csalódottak vagyunk, mert bár álompályát mentünk, egymásért küzdöttünk, de sajnos ez sem volt elég, hogy álmainkat megvalósítsuk. A bronz volt az álmunk, melyről kicsivel ugyan, de lecsúsztunk. Pár nap elteltével talán együtt fogunk örülni ennek a negyedik helynek!
Novák Edvin, Vallyon Bence, Bártfai Péter, Szigeti Roland
Novák Edvin, Vallyon Bence, Bártfai Péter, Szigeti Roland
Nyolcadik lett a Szigeti, Bártfai, Vallyon, Novák összeállítású könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes. Novák Edvin így értékelt a közösségi oldalon: – Köszönjük a szurkolást! A könnyűsúlyú négyessel a B döntőben második helyezést értük el, összetettben a nyolcadikat. Az álmainkat sajnos nem sikerült megvalósítani, mert A döntőbe szerettünk volna jutni, viszont sikerült előrelépnünk a tavalyi évhez képest, nem beszélve arról, hogy olimpiai számban, iszonyat erős mezőnyben, olimpiai pontot tudtunk szerezni a magyar evezésnek. Kemény fába vágtuk a fejszénket, de ha ismertek engem és a csapat többi tagját, akkor tudjátok, hogy mindent megteszünk a jövő érdekében, edzünk keményen továbbra is, és reméljük lépcsőről-lépcsőre, még feljebb tudunk lépni! A magyarok eredményei:

Negyedik lett a Vermes Péter-Bodrogi István (Bajai SSC) könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes, a Papp Gergely-Pétervári Molnár Bendegúz (Budapest EE) kétpár és a Matyasovszki Dániel-Pozsár Bence könnyűsúlyú kétpár. Hetedik helyen végzett Gyimes Krisztina (Danubius NHE) egypárban. Nyolcadik a Csányi-Vancsura (Bajai SSC), a Bálint-Bene (Szegedi VE, Danubius NHE) kettős és a Szigeti, Bártfai, Vallyon, Novák (Győri VSEK),Tisza EE) összeállítású könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes. Tizenegyedik helyen végzett Tamás Bence (Kalocsa SE) könnyűsúlyú egypárban és tizenötödik lett Matheisz József (Mohácsi TE) egypárban.

Az evezősök folytatják szereplésüket a nemzetközi versenyeken, hiszen augusztus 7-én kezdődik az ifjúsági világbajnokság a litvániai Trakaiban. Eredmények itt. Galéria itt.