UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Evezés

2014-01-17 21:23

Díjazták a legjobbakat

A szövetség vezetői a Magyar Sport Házában tartott gálán köszöntötték a 2013-ban kiemelkedően szerepelt sportolókat. Többször szóba került, hogy a néhány nappal ezelőtt aláírt szerződés értelmében, a sportág 2020-ig 9.6 milliárd forint támogatást kap.

Szegő Tibor A díjátadón előbb Regényi Tamás elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Kokas Péter szakmai alelnök beszélt az edzések fontosságáról, illetve idézte a Los Angelesben tanuló és versenyző kiváló fiatal evezőst, Gyimes Krisztinát, aki levelet küldött a díjazottaknak.
Regényi Tamás, a MESZ elnöke
Regényi Tamás, a MESZ elnöke
Kriszta leírta, milyen tudatosan készül, mennyire komolyan veszi az edzéseket, hogy nagy céljai vannak, és ezekért mindent megtesz. Leírta, hogy miután a táplálkozás kiemelten fontos, ezért a kenyeret is maga süti. Szavaiból kiderült, hogy azért az más világ... Az alelnök felidézte azt az időszakot, amikor még ő is versenyző volt, és elmondta, hogy akkoriban milyen volt a követelményrendszer. Előfordult, hogy az edzője a verseny előtt azt mondta: amennyiben nem nyeri meg a futamot, másnap már ne is jöjjön edzésre... Hangsúlyozta, hogy miután a magyar kormány a 16 kiemelt sportág között tartja nyilván az evezést, így új utakra léphetnek. A gálán díjazták a kazanyi Universiadén harmadik helyen végzett Csepregi Gábort és a Papp Gergely, Pétervári Molnár Bendegúz kettőst, akik a hatodik helyet szerezték meg. Díjat kapott a Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence, a Vermes Péter, Bodrogi István és a Papp Gergel, Pétervári Molnár Bendegúz összetételű egység, ők az U23-as világbajnokságon a negyedik helyen végeztek. A minszki ifjúsági Európa-bajnokságon a Jenei Domonkos, Priváczki Ákos összetételű kétpár a hetedik, míg a Bakaity Attila, Krenák Mihály felállású kormányos nélküli kettes a nyolcadik helyen ért célba, így ők is átvehették az elismerő okleveleket.
Fotó: Ecsedi Irén
Fotó: Ecsedi Irén
Kiemelt figyelmet kapott, hogy Luzernben, a Coupe de la Jeunesse-versenyen Szegedi Tamás első lett, míg Bertus Kitti a harmadik végzett. Az est házigazdája, Szántó Éva felhívta a figyelmet arra, hogy 2015-ben Magyarország rendezi a Jeunesse Kupát. Az Olimpiai Reménységek Versenyén a magyar fiatalok – tizenegy számból – hat első helyezéssel megnyerték a pontversenyt, így ők is átvehették az ajándékokat. Díjat kaptak a tavalyi diákranglista-verseny és a Mini-kupa legeredményesebb sportolói is. Ficsor László szövetségi kapitány megemlítette a tavalyi év nehézségeit, és kiemelte, hogy ezek ellenére a sportág jól teljesített. Azt kívánta a most 13-14 éves sportolóknak, hogy legyenek sikeresek, maradjanak meg a sportágban, és a jövőben készühessenek úgy, ahogy Gyimes Kriszta Kaliforniában... Dávid Imre, a szövetség örökös tiszteletbeli elnöke sok sikert kívánt a sportolóknak, megemlítve, hogy mind a mai napig edzésre jár, versenyeken indul. Felhívta a figyelmet arra, hogy néhány nappal ezelőtt a szövetség elnöke aláírta a hosszútávú szerződést a szakállamtitkársággal, így az evezés 2020-ig, 9.6 milliárd forint állami támogatásban részesül, ezzel megnyílik az út a sikerek felé. Az ünnepélyes díjátadóra eljött az 1968-ban, a mexikói olimpián ezüstérmet szerzett négyes két tagja, Melis Zoltán és Melis Antal, valamint Haller Ákos világbajnok és Pignitzky Dorottya a Sport XXI.-program vezetője.