UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2015-02-20 12:30

Törékeny ünnep

Családias hangulatban díjazta 2014 legjobbjait a szövetség. Az elnök szerint a sportágnak reformokra van szüksége, melyet a következő hetekben ismertet mindenkivel. Hisz abban, hogy a floorball új erőre kaphat Magyarországon.

Nagy-Pál Tamás „Pici, törékeny sportág vagyunk” – nyitotta meg a decemberről februárra csúszott 2014-es díjátadó gálát Füzi Gábor, a szövetség elnöke. Körbepillantva a Magyar Sportok Háza konferenciatermében a szavai bizonyítást nyertek: jócskán voltak foghíjas sorok, családias hangulatban kezdődött az esemény.
20150219_174649
20150219_174649
„Viszont megfelelő utánpótlás-programmal, hiszem, lendületet kaphatunk – folytatta az elnök. - Merjünk nagyot álmodni. Én a szabadidőmet csak erre áldozom, és a célomat tűzön-vízen át megpróbálom elérni. A mostani állapot nem megfelelő a kitöréshez, de komoly elképzeléseim vannak arról, hogy újulhat meg sportágunk. A következő hetekben mindenkivel ismertetni fogom reformterveimet. A legfontosabb, hogy a floorball szervezett keretek közé kerüljön, ami segíti a közösségépítést, minek eredményeképpen végre egy hajóban evezhetünk, és talán az elkövetkező gálákra mindenki eljön, aki kötődik a sportághoz.” A nehézségek ellenére ezután már az ünneplésé volt a fő szerep. Már annak, aki hajlandó volt kivenni belőle a részét, ugyanis a díjazottak közül sem jöttek el sokan. Ott volt viszont Lázár Daniella, akit kétszer is szólítottak a pódiumra: az U11-es unihoki leánybajnokság pontkirálya ugyanis a fiú sorozatnak is a legeredményesebb játékosa volt. Széles mosollyal vette át mind a két szobrocskát. Nagy Dénesnek is kétszer volt jelenése: az SZPK-Komárom csatára nemcsak a legtöbb gólt lőtte, de pontkirály is lett az előző szezonban: „Nem játszottam annyi meccset, mint a többiek, mert később csatlakoztam a csapathoz, de be tudtam hozni a hátrányomat. A célom viszont egyáltalán nem ez volt, hanem hogy együtt sikeresek legyünk. Másodikos koromban, hat évvel ezelőtt kezdtem el floorballozni. A sok szép gól és a játék gyorsasága fogott meg leginkább. Erényem az összjáték és a gólszerzés.” A Neumann Pillangók csinos játékosa, Pecsenya Liza is tiszteletét tette az eseményen, a legjobb leány utánpótlás-játékosnak járó elismerést vehette át. „Jobb helyre nem kerülhetett volna a díj, szerintem ő az ország egyik legjobbja” – mondta az utanpotlassport.hu-nak Huszti Péter, a női válogatott volt szövetségi kapitánya. Ebben a kategóriában edzőt is díjaztak: a Vajda-White Sharks fiataljaival dolgozó Szakmáry Zoltánt. „Munkája példaértékű. Reméljük, folytatja, hatalmas szüksége van rá a sportágunknak” – méltatta a díjazottat az elnök.
20150219_185222
20150219_185222
„Hét éve dolgozom a Vajdában, és már előtte is foglalkoztam utánpótlással, de úgy érzem, még mindig rengeteget kell tanulnom, hogy igazán jó legyek – mondta el nekünk Szakmáry. - Nem panaszkodhatom a tavalyi évre, a lányokkal nemcsak a hazai, de a nemzetközi mezőnyben is szép eredményeket értünk el. Itthon lényegében minden bajnokságot, diákolimpiát megnyertünk és idén is afelé haladunk. A díj segít, hogy nehéz helyzetben is folytassa az ember, bár  elismerés nélkül is ugyanúgy csinálnám.” Közvetlen kollégáját, Borka Gábort is a pulpitusra szólították, mert az év sportvezetője lett. Munkáját nemcsak a díjjal ismerte el az elnök: felkérte, hogy segítsen a szövetségnek az új utánpótlás-program megvalósításában. Amelynek a sikerében bízni lehet, ugyanis Füzi Gábor és az eseményen résztvevők lelkesedéséhez kétség sem fér. Köztük az összefogás is megvan, már csak a sportág többi részét kellene bekapcsolniuk a vérkeringésbe. „Ebben a most díjazott játékosoknak óriási a felelőssége: kérlek tehát titeket, hogy soha ne hagyjátok el a sportágat. Ehhez sok erőt és kitartást kívánok, hiszen ti jelentitek a floorball jövőjét. Csak veletek sikerülhet” – zárta a gálát az elnök.