UtánpótlásSport Triatlon: a 16 éves Szalai Fanni ezüstérmet szerzett a spanyolországi junior-világbajnokságon.
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2018-07-06 15:14

Csak 18 éven aluliaknak!

Az érintett sportágakban Olimpiai Reménységek Versenyének (ORV) hívjuk hosszú ideje, de egyre inkább kiszorítja a régi elnevezést a jelen valósága: a súlyemelőknél V4-nek (is) hirdetik az idei, szombati viadalt, merthogy a visegrádi négyek országainak ifjú súlyemelői vesznek részt rajta. Tegyük hozzá rögtön: szigorúan csak 18 év alattiak léphetnek versenydobogóra Ózdon mind a fiúk, mind a lányok mezőnyében.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu A súlyemelő ORV-nek – amely vetésforgószerűen, egymást évente váltva  zajlik a visegrádi négyeket alkotó országokban – 2018-ban Magyarország, közelebbről Ózd ad otthont. Ide várják a cseh, a lengyel és a szlovák korosztályos válogatottakat, amelyek egymással és a vendéglátók legjobbjaival szombaton mérik össze erejüket. Fodor Emese, a házigazda Ózdi SFC szakosztályvezetője honlapunknak elmondta, alapvetően csapatversenyt rendeznek a Marosi István Sportcenterben, de az elért eredményeket a testsúlyhoz viszonyító számítás alapján a legjobb egyéni teljesítményeket is díjazzák. A korábbi Európa-bajnoki bronzérmes emelőből lett sportvezető, aki társszervezőként segítette a június végi budapesti masters Eb sikeres lebonyolítását, kitért rá, hogy megtisztelőnek tekintették a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) felkérését az ORV megrendezésére.

Boros Viktória és mestere, Márkus Erzsébet együtt örül egy korábbi közös sikernek Fotó: Nagy Jácint
Boros Viktória és mestere, Márkus Erzsébet együtt örül egy korábbi közös sikernek Fotó: Nagy Jácint
„Elvállaltuk, hogy gazdái leszünk a V4-ek ifjú súlyemelőit felvonultató viadalnak, amelynek főtámogatója az MSSZ, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Remélem, sikeres lesz a viadal, amelyen a fiúknál nyolc-, a lányoknál hétfős válogatottak indulnak” – mondta. A csapatversenybe az előbbieknél a legjobb öt, az utóbbiaknál pedig a legjobb három eredménye számít bele. A korábbi esztendőkben a magyarok rendre szépen helytálltak a súlyemelők eme korosztályos megméretésén, olykor győzni is tudtak. Tavaly, a négy nemzet csehországi hasonló vetélkedésén pedig mindkét nemnél a második helyen végeztek a mieink, egyformán a lengyelek mögött. A 2017-es együttesek tagjai közül néhányan helyet kaptak a 2018-as ORV-gárdákban is. A fiúknál Dúl Ádám és Fekécs Sámuel maradt meg hírmondónak, a lányoknál Boros Viktória és Tóth Anna versenyzett tavaly is, míg Árva Cintia és Varga Virág a tartalékok között szerepelt. Érdekesség, hogy a fiúcsapatba idén mindhárom Fekécs fivér bekerült. A magyar ORV-válogatottak. Fiúk. 62 kg: Orsós Richárd (Tamási), Koncz Kristóf (Győr), Fekécs Szilárd (Békés). 69 kg: Dúl Ádám (Ózd), Fekécs Sámuel, Fekécs Ervin (mindkettő Békés). 77 kg: Féderer Benjámin (Kazincbarcika). 85 kg: Nagy Dániel (Kecskemét). Leányok. 48 kg: Eszenyi Fanni (Oroszlány). 53 kg: Árva Cintia (Kecskemét), Varga Virág (Oroszlány), Major Nikoletta (Pécs). 63 kg: Schrőter Petra (Szombathely), Tóth Anna (Nyíregyháza). 90 kg: Boros Viktória (Szombathely) További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.