UtánpótlásSport
2024. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-03-14 13:51

Labdarúgás: jövő héttől teljesen leáll a hazai utánpótlásfutball

A Magyar Labdarúgó-szövetség a péntek este, Orbán Viktor miniszterelnök által, a koronavírus-járvány miatt bejelentett új oktatási rendre hivatkozva hétfőtől felfüggeszti a hazai utánpótlás-bajnokságokat.

Azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt áprilisig minden korosztályos labdarúgó-válogatott programot elhalasztottak, várható volt, hogy előbb-utóbb az utánpótlás-bajnokságokra is ugyanez a sors vár.

Hétfőtől szünetelnek az utánpótlás-bajnokságok, még nem tudni, meddig Forrás: eto.hu
Hétfőtől szünetelnek az utánpótlás-bajnokságok, még nem tudni, meddig Forrás: eto.hu
„A kormány pénteki határozata értelmében hétfőtől új oktatási rend lép életbe az országban. Az iskolásokra vonatkozó döntést követően a Magyar Labdarúgó-szövetség március 16-tól határozatlan időre felfüggeszti az összes utánpótlás-korosztályú bajnokságát (az U19 és fiatalabb korosztályokban)” – írja a szövetség a hivatalos honlapján, az mlsz.hu-n. Vagyis a most hétvégére kiírt mérkőzéseket még lejátsszák a csapatok. A kiemelt korosztályokban az I. osztályú bajnokságokat U16-ban és U17-ben is a Budapest Honvéd vezeti a 19. fordulót követően, a fiatalabbaknál a DVSC-DLA, az idősebbeknél a Puskás Akadémia áll a 2. helyen. Az UEFA Ifjúsági Ligában való szereplésről döntő U19-es bajnokságot az ETO FC Győr vezeti a Honvéd előtt.   További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.