UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-02-11 12:36

Kosárlabda: akadémia alapokon a felnőtt első osztály a cél a Honvédban – VIDEÓ

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Budapesti Honvéd – fiatalokkal teli – felnőtt férfi kosárlabdacsapatának edzésén járt, és a piros-fehérek tehetségei közül Tanoh Dez András (19) és Hajdu Péter (17) is kameránk elé állt.

Balról: a vezetőedző, Baksa Szabolcs, Tanoh Dez András és Hajdu Péter Forrás: honved.hu
Balról: a vezetőedző, Baksa Szabolcs, Tanoh Dez András és Hajdu Péter Forrás: honved.hu
A Budapesti Honvéd felnőtt férfi kosárlabdacsapata 2001-ben – 51 év után – esett ki az első osztályból, és immár több, mint két évtizede nem jutott vissza oda. A piros-fehérek ez idő alatt elsősorban az utánpótlás-nevelésre helyezték a hangsúlyt, és most, a fiatalokkal teletűzdelt csapat ismét az élvonalba jutást tűzte ki célul. Hogy nem pusztán álmodozásról van szó, azt bizonyítja, hogy az együttes az első fordulóban elszenvedett vereség óta nem kapott ki, és vezeti a tabellát a másodosztályban. Ebben Tanoh Dez András is oroszlánrészt vállal, a 19 éves játékos majdnem 15 pontot átlagol meccsenként. Mellette a 17 éves Hajdu Péternek is mind nagyobb szerepet szán Baksa Szabolcs vezetőedző. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a Ludovika Arénában látogatta meg edzésen a fiatalokat és mesterüket.

További filmek a február 6-i adásunkból: KÉZILABDA – Még feljebb lépkedne a Budakalász ifjúsági fiúcsapata ÚSZÁS, VÍZILABDA – Elindult a vizes sportos élet Gödöllőn LABDARÚGÁS – Jó úton a címvédés felé az MTK Budapest U19-es csapata

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.