UtánpótlásSport
2024. szeptember 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-02-16 18:56

Kézilabda: kemény ellenfelek várnak márciusban a korosztályos fiúválogatottakra

A junior fiúválogatott ismét a németekkel találkozik, ezúttal Szentgotthárdon, az ifjúságiak pedig Balatonbogláron vesznek részt Négy Nemzet-tornán a márciusi nemzetközi héten.

Januárban az Európa-bajnokságra készül fiú kézilabda-válogatottak közül csak a juniorok léphettek pályára felkészülési meccsen, miután az ifjúságiak lengyelországi túrája a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

A németekre készülhet a juniorválogatott Fotó: Németh Levente/Sonline
A németekre készülhet a juniorválogatott Fotó: Németh Levente/Sonline
Sótonyi László U20-as együttese akkor az egyiptomiakkal játszott dupla felkészülési meccse a balatonboglári NEKA Csarnokban, az első találkozó 25–25-re, a második 29–29-re végződött. Ezúttal Szentgotthárdon vár kettős rangadó a fiúkra, a talán még erősebb német válogatott lesz ellenfél, amely ellen azonban pozitív a mieink mérlege, az ősszel idegenben egy győzelem mellett egy döntetlent könyvelhetett el a csapat a most következő riválissal szemben. Balatonboglári Négy Nemzet-torna vár a Kárpáti Krisztián vezette ifjúsági gárdára, amely március közepén a horvátok, a portugálok és a szlovének ellen mérheti le, hol is tart a nyári Európa-bajnokság előtt.

A márciusi felkészülési program: Juniorok március 18.: Magyarország–Németország, Szentgotthárd. március 19.: Magyarország–Németország, Szentgotthárd. Ifjúságiak március 17.: Magyarország–Horvátország, Balatonboglár, 18. március 18.: Magyarország–Portugália, Balatonboglár, 18. március 19.: Magyarország–Szlovénia, Balatonboglár, 13.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.