UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-02-01 17:51

Fókuszban az utánpótlás-nevelés – elkészült a szövetség egységes képzési szakanyaga

A Magyar Röplabda Szövetség gondozásában elkészült az utánpótlás-nevelést segítő, annak minden területét átfogó tanulmány, amellyel a fiatalok minőségi képzését szeretnék fejleszteni, illetve egységesíteni.

Az MRSZ 2021-ben elfogadott stratégiai tervében elsősorban a röplabdás utánpótlásbázis növelésére és a minőségi képzésre helyezik a hangsúlyt. Ennek első lépéseként készült el mostanra az a 160 oldalas szakanyag, amely remek kiindulási alap a továbbiakra a nevelőmunkában – számolt be a hunvolley.hu.

Eddig még soha nem jött létre ehhez hasonló kiadvány és a „Korosztályspecifikus utánpótlásképzési szakanyagot” leginkább az edzőknek ajánlják, de az összeállításnál arra is figyeltek a szerzők, hogy az mindenkinek emészthető legyen. A többek között Szabados István és Koch Róbert nevével fémjelzett kiadványban az U15-ös fiú és leány teremröplabdázók és strandröplabdázók szerepelnek a középpontban, s ez ad alapot ahhoz, hogy minden szakember tisztában legyen azzal, hogy ebben a korosztályban milyen tulajdonságokkal kell már rendelkeznie a játékosoknak. Ez a szakanyag főként „mankó”, erre alapozva ellenőrizhetik a klubokban folyó szakmai munkát a szövetség munkatársai, és ez alapján végezhetik mindennapi munkájukat az edzők, amihez természetesen hozzátehetik saját kreativitásukat is.

A teljes szakanyag ITT érhető el.

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)