UtánpótlásSport
2024. október 21.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

Ezerháromszáz felett a fiatalok játékperce az NB I 24. fordulójában

A labdarúgó NB I 24. fordulójában összesen 1319 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; kilenc klubban huszonegy ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 24. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: huszonegy játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

Szombaton a Mezőkövesd és a Kisvárda bajnokiján (1–1) a hazaiak jobb oldalán magyar fiatalok kaptak lehetőséget. Jobbhátvédként szerepelt Kállai Kevin, akinek három lövése volt, passzainak 71 százaléka volt pontos, három beadásából egy sem volt jó, párharcainak a 66 százalékát nyerte meg, 12 cseléből nyolc jött be, négy sikeres szerelése mellett hétszer szerzett és négyszer vesztett labdát (egyszer a saját térfelén). Jobb oldali szélsőként futballozott Baranyai Nimród, akinek egy lövése volt, passzainak 73 százaléka volt pontos, párharcainak a felét nyerte meg, mindkét csele jó volt, két labdaszerzés mellett ötször adta el a labdát (egyszer a saját térfelén). A túloldalon a magyar állampolgársággal is rendelkező Hindrich Ottó védett, öt lövésből négyet hárított, tizenegyest is fogott.

A Debrecen és a Kecskemét mérkőzésén (1–2) a hazaiaknál nem játszott a kritériumnak megfelelő magyar labdarúgó, a vendégeknél azonban igen.

A csereként beálló Horváth Krisztofer nyerőembernek bizonyult, a bal oldlai támadó szerezte ugyanis a győztes gólt.

Passzainak 86 százaléka volt pontos, párharcainak 21 százalékát nyerte meg, három cseléből egy sem jött be, egy-egy szerelése, illetve labdaszerzése volt hét labdavesztés mellett. Szintén csereként állt be Katona Bálint, a jobb oldlai támadó nem lőtt kapura, passzainak 60 százaléka volt pontos, egy-egy pontatlan beadása, illetve sikertelen csele volt, egy labdaszerzésére öt labdavesztés jutott.

A Mol Fehérvár és a Bp. Honvéd összecsapásán (2–0) a hazaiaknál nem játszott utánpótláskorú magyar, ellenben a vendégeknél több is. Kapujukat Dúzs Gellért védte, négy lövésből kétszer védett. A háromvédős felállásban Szabó Alex futballozott jobb oldali középhátvédként, passzainak 88 százaléka volt pontos, egy kulcspassz fűződik a nevéhez, párharcainak az 59 százalékát nyerte meg, fejpárbajainak 64 százalékában kerekedett felül ellenfelén, egy jó csele és két szerelése mellett 11 labdaszerzése volt, s egyszer sem adta el a labdát. A jobb oldali támadóként bevetett Kocsis Dominiknak egy kapura lövése volt, passzainak 80 százaléka volt pontos, párharcait 43 százalékban nyerte meg, négy cseléből kettő volt sikeres, egyszer szerezte meg és négyszer adta el a labdát. Csereként lépett pályára Krajcsovics Ábel, akinek mindkét passza társat talált, lövéssel nem próbálkozott, míg párharcainak a 16 százalékát nyerte meg jobb oldali támadóként. A hosszabbítás utolsó percében Átrok Zalán is beállt.

Vasárnap a Vasas és a Paks meccsén (2–3) két utánpótlákorú kezdett az angyalföldieknél. Iyinbor Patrick bal oldali belső védőt játszott, passzainak 76 százaléka volt pontos, párharcainak a 78 százalékát nyerte meg, fejpárbajait 83 százalékban vívta meg sikerrel, emellett nyolc labdaszerzése és hat labdavesztése volt (ebből négy a saját térfelén). Jobb oldali szélsőként kapott lehetőséget Szilágyi Szabolcs, passzainak 72 százaléka talált társat, párharcainak 53 százalékát nyerte meg, egy-egy kapura lövése, illetve pontatlan beadása volt, öt cseléből négy jött be, egy labdaszerzés mellett hét labdavesztése volt (öt a saját térfelén). A szünetben becserélt Szalai József középcsatárként kétszer lőtt, párharcainak a felét nyerte meg, passzainak 88 százaléka volt pontos. Csereként állt be Sztojka Dominik is, ám nem tudott lendíteni az angyalföldiek játékán. A paksiaknál jobb oldali középhátvédként futballozott Vas Gábor, akinek 79 százalékban voltak pontosak a passzai, párharcainak a kétharmadát nyerte meg, fejpárbajt nem vesztett, három sikeres szerelése mellett négy labdaszerzése és öt labdavesztése volt.

A Puskás Akadémia és az Újpest mérkőzésén (5–1) a hazaiaknál Gruber Zsombor a tízes posztján játszott, három lövéssel próbálkozott, passzainak 78 százaléka volt pontos, párharcait 27 százalékban nyerte meg, négy cseléből három jött be, két labdaszerzésére hat labdavesztés jutott. A vendégeknél Szabó Bálint jobbhátvédként 54 százalékban vívta meg sikerrel a párharcait, passzainak 79 százaléka volt pontos, két cseléből egy volt sikeres, hat szerelése mellett kilenc labdaszerzése és négy labdavesztése volt.

Csereként vetették be Varga Balázst, a támadó a neki jutott 15 percben bombagólt lőtt.

A Zalaegerszeg és a Ferencváros bajnokiján (1–0) középpályásként kezdett Kovács Barnabás, aki gólpasszal jelentkezett. Emellett 42 százalékban nyerte meg a párharcait, passzainak 72 százaléka volt pontos, egy lövése és két szerelése volt, kétszer szerzett labdát, amit négyszer adott el (kétszer a saját térfelén). Jobb oldali támadót játszott Szalay Szabolcs, aki egy lövéssel kísérletezett, passzainak 78 százaléka volt pontos, egy sikeres beadása volt, párharcait 23 százalékban nyerte meg, jó csele nem volt, két labdaszerzésére öt labdavesztés jutott (kettő a saját térfelén). A helyére állt be Németh Dániel, ám amint pályára lépett, lefújták a találkozót. A ferencvárosiak nem vetettek be utánpótláskorú magyart.
 

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 24. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Bp. Honvéd: 95+95+72+22+1=285 perc
Vasas: 95+75+49+20=239 perc
Zalaegerszeg: 96+95+0=191 perc
Mezőkövesd: 95+76=171 perc
Újpest: 95+15=110 perc
Kisvárda: 95 perc
Paks: 95 perc
Puskás Akadémia: 77 perc
Kecskemét: 28+28=56 perc

Játékosonként
Kovács Barnabás (Zalaegerszeg): 96 perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 95 perc
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd): 95 perc
Vas Gábor (Paks): 95 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 95 perc
Szabó Alex (Bp. Honvéd): 95 perc
Szabó Bálint (Újpest): 95 perc
Hindrich Ottó (Kisvárda): 95 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 95 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 77 perc
Baranyai Nimród (Mezőkövesd): 76 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 75 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 72 perc
Szalai József (Vasas): 49 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 28 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 28 perc
Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd): 22 perc
Sztojka Dominik (Vasas): 20 perc
Varga Balázs (Újpest): 15 perc
Átrok Zalán (Bp. Honvéd): 1 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 0 perc
ÖSSZESEN: 1319 perc

(Kiemelt kép: Kecskeméti gólöröm, jobbra Horváth Krisztoferrel. Forrás: m4sport.hu)