UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-11 18:01

Szerdán kezdődik az utánpótlás Magyar-kupa

Április 12-15. között Csepelen rendezik meg az utánpótlás Magyar-kupát, amelyen a magyar mezőny legjobb U12-es, serdülő és juniorkorú ökölvívói lépnek ringbe.

Fontos állomása a magyar korosztályos ökölvívók versenynaptárának az utánpótlás Magyar-kupa, amely három kategória legjobb hazai fiataljai lépnek ringbe. A serdülők (2009-es és 2010-es születésű sportolók) és a juniorok (2007-2008) mellett a 2022-es kiírás óta az U12-es korosztály is megmutathatja magát a mezőnyben, a szervezők pedig ismét népes mezőnyt várnak a fővárosban megrendezendő versenyre.

Az utánpótlás Magyar-kupát az eredeti terv szerint a Nagy Imre ÁMK Tornacsarnokban rendezték volna, ám technikai okok miatt új helyet kellett találni az eseménynek, ami nem költözött messzire: április 12-15. között a Csepeli Szabadidő SE–Halker Király Team edzőtermében húznak majd kesztyűt a fiatalok. Egy évvel ezelőtt remek hangulatú meccseken bizonyíthattak a fiatalok az egyik legfontosabb hazai korosztályos versenyen, amelynek ráadásul az érmek és a kupák mellett is komoly tétje lesz, hiszen

a viadal válogatóként is szolgál az év legfontosabb eseményei előtt.

A sorsolást április 12-én tartják, aznap délután a megnyitó után pedig már ringbe is szállnak az első összecsapásokon a bokszolók.

A tavalyi versenyre az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is kilátogatott, a kisfilmben pedig a korosztályos válogatott vezetőedzői (Dorkó Péter – serdülő; Törteli Ferenc – junior) mellett a Magyar Edzők Társasága által életműdíjjal kitüntetett Svasznek Jenő is nyilatkozott, mellettük pedig a bajnokok közül is többen kamera elé álltak.

 

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)