UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-04-16 21:01

Népes mezőny indult az utánpótlás Magyar-kupán

Több mint 300 fiatal ökölvívó lépett ringbe a múlt hét második felében Csepelen: az utánpótlás Magyar-kupán számos érmet osztottak ki az U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály képviselői között.

Április 12. és 15. között Csepelen gyűltek össze a legjobb hazai U12-es, serdülő és juniorkorú ökölvívók legjobbjai, hogy összemérjék a tudásukat a korosztályos bokszolók versenynaptárának egyik legfontosabb hazai eseményén, az utánpótlás Magyar-kupán. A viadal a szokásoknak megfelelően komoly téttel bírt, hiszen válogatóként is szolgált a közelgő korosztályos világeseményekre.

Több mint 300 utánpótláskorú ökölvívó gyűlt össze Budapesten, a Csepeli Szabadidő SE–Halker Király Team edzőtermében,

ahol szerdától szombatig bunyóztak egymással az említett korosztályok versenyzői. Emlékezhetünk, az U12-esek az esemény tavalyi kiírásán debütáltak a hazai versenyrendszerben, és idén sem hiányozhattak a mezőnyből, mint ahogy a 2022-es világversenyek érmesei sem: a serdülő Európa-bajnokságon egyaránt bronzérmet szerző Kapcsos Vivien (70 kg) és Tószegi Ferenc (70 kg) is aranyéremmel térhetett haza (igaz, előbbi egyedül indult a súlycsoportjában), míg az Eb-n ezüstérmes Körömi Ábel (48 kg) szintén a legjobbnak bizonyult.

Az összetett pontversenyt a házigazda csepeliek (155 pont) nyerték meg, ők indultak el a legtöbb versenyzővel, 35 fővel. A második a Felcsúti Ökölvívó Sport Klub (63 pont), a harmadik pedig a Kőbánya Sport Klub (53 pont) lett.

(Kiemelt képünkön: népes mezőnnyel zajlott az utánpótlás Magyar-kupa Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)