UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-07-06 15:10

Kikapott a szlovénoktól a magyar csapat a konyai U18-as leány Eb negyeddöntőjében

A Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárlabda-válogatott a rossz kezdés után végül sima vereséget szenvedett a szlovénoktól a negyeddöntőben, így az 5-8. helyért folytathatja a törökországi korosztályos Európa-bajnokságon.

Miután a magyar válogatott szerdán a nyolcaddöntőben legyőzte az olaszokat, másnap az izraelieket felülmúló szlovénokkal találkozott az elődöntőbe jutásért. A csapatok egyébként kétszer is megmérkőztek egymással a felkészülési időszakban Székesfehérváron – egy-egy magyar és szlovén sikerrel zárultak a találkozók.

A mieink nem kezdték jól a negyeddöntőt: öt perc után 10–5-re vezetett az ellenfél. Majd ennél is rosszabbul folytatódott a meccs, ugyanis a magyar lányok hat percen keresztül nem találtak be, amelyet kihasználva a szlovénok az első negyed végére 20–7-re elléptek. Szücs Gréta triplája nyitotta a második etapot (10–20), összességében azonban hasonló mederben zajlott a játék, a válogatottunk sajnos továbbra is alig szerzett pontot (12–27). A szlovénok folyamatosan növelték előnyüket, amely a nagyszünetre a harminc pontot is megközelítette (16–45).

A félidő után a harmadik felvonást már sokkal inkább a kiegyenlített küzdelem jellemezte, ugyanakkor a meglévő nagy különbség fényében a záró negyed kezdetére végérvényesen eldőlt a mérkőzés (38–62). A végjátékban ugyan még sikerült közelebb jönni, de ez már csak formalitásnak bizonyult, Völgyi Péter együttese végül 76–60-ra vereséget szenvedett a negyeddöntőben.

A magyar válogatott szombaton az 5-8. helyért folytathatja a lengyel–szerb párharc vesztese ellen.

U18-AS LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, KONYA (TÖRÖKORSZÁG)
Negyeddöntő
Magyarország–Szlovénia 60–76 (7–20, 9–25, 22–17, 22–14)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

(Kiemelt kép forrása: FIBA.Basketball)