UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-07-13 19:42

Pénteken a csapatversenyekkel elrajtol az ifjúsági és serdülő Európa-bajnokság Gliwicében

Péntektől jövő vasárnapig a lengyelországi Gliwice ad otthont az ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságnak, amelynek programja a csapatversenyekkel kezdődik. A magyar ifjúsági leánycsapat a B-divízióban, míg a másik három együttesünk a legjobbak között lesz érdekelt.

Tizennyolc magyar asztaliteniszezővel a mezőnyben július 14-én, pénteken kezdetét veszi a serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság. Az első játéknap délelőttjén a csapatversenyek nyitják a korosztályos kontinensviadal programját.

Az ifjúsági fiúk a franciákkal, a csehekkel és az ukránokkal, míg – a tavaly az elitből kieső, így idén a másodvonalban kezdő – lányok a szerbekkel és a törökökkel szerepelnek közös csoportban. A serdülő fiúk a szlovák, belga, spanyol hármas mellett kaptak helyet, a lányok pedig a románokkal, a szerbekkel és a belgákkal találkoznak. Egyenes ágon az A-divízió csoportgyőztesei és második helyezettjei jutnak be a legjobb 16 közé.

A korosztályos Eb-n résztvevő serdülő és ifjúsági leányválogatott Forrás: MOATSZ

A csapatversenyek kedd estig tartanak, az egyéni küzdelmek azt követően, jövő szerdán startolnak a selejtezőcsoportokkal.

Kiemelkedő eredményre elsősorban a fiatalabbaktól, a serdülőktől számíthatunk: a csapatversenyben, illetve főleg a páros versenyszámokban lehetnek harcban az érmekért a mieink.

A magyar fiatalok tavaly három bronzéremmel zártak, miután a serdülőkorosztályban Lei Balázs egyesben és párosban is harmadik lett, míg vezéregyéniségként a csapatot is bronzhoz segítette.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, GLIWICE (LENGYELORSZÁG)
A MAGYAR CSAPAT
Ifjúsági fiúk: Szántosi Dávid, Lei Balázs, Krebs Levente, Wei Chen Yu, Cseri Ádám
Ifjúsági lányok: Molnár Kendra, Szosznyák Emma, Hudák Dorina, Balogh Ágnes Kíra, Nagy Rebeka
Serdülő fiúk: Varga Botond, Gergely Márk, Poór Balázs, Fegyver Zsombor
Serdülő lányok: Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Nagy Judit, Pascui Nicoleta

(Kiemelt képen: a serdülő és ifjúsági lányválogatott Forrás: MOATSZ)