UtánpótlásSport
2024. október 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-08-09 14:13

Fontos szerep juthat a DVSC-Schaefflerben Csernyánszki Liliánánának

Az U19-es kézilabda Eb-n a magyar csapattal aranyérmet szerző Csernyánszki Liliána a DVSC-Schaeffler színeiben a BL-ben is bizonyíthat ősztől.

A 19 éves debreceni kézilabdázó, Csernyánszki Liliána a válogatottal elért sikert követően a haon.hu-nak nyilatkozott, amelyben az U19-es Eb-győzelem mellett kitért az előző évad elején elszenvedett komoly sérülésére, de szóba került a közelgő évad, amiben várhatóan a korábbiaknál nagyobb szerep jut neki, hiszen – Vámos Petra mögött – második számú irányítóvá lépett elő Szabó Nina kölcsönadásával a DVSC-Schaefflerben. A csapat ráadásul szabadkártyával a BL-ben is elindulhat.

„Kicsit váratlanul ért, de nagyon örülök a lehetőségnek és annak, hogy úgy látják, képes leszek megoldani ezt a feladatot. A felkészülést nagy erőbedobással végzem, hogy az idény során a fizikumommal ne legyen probléma. Igyekszem folyamatosan figyelni Petrát, hogy tanuljak tőle, de ha bármi kérdésem van, akkor nyugodtan fordulhatok felé vagy az edzői stábhoz is. Több éve itt vagyok már, ismerem a játékunkat, és szeretném minél jobban megvalósítani azt, amit elvárnak tőlem. 

A hibázás lehetősége természetesen mindig megvan, de az a célom, hogy ezeket lecsökkentsem, amennyire lehet

– mondta Csernyánszki.

(Kiemelt képünk forrása: DVSC-Schaeffler)