UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-08-22 21:06

Elődöntőbe jutott Tallósi Vanessza és Fazakas István a serdülő Eb-n

Tallósi Vanessza és Fazakas István is elődöntőbe jutott kedden a maribori serdülő ökölvívó Európa-bajnokságon, így biztosan érmesként fejezi be az eseményt.

Két magyar fiatal ökölvívó is elődöntőbe jutott a maribori serdülő ökölvívó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

Fazakas István (52 kg) a moldovai Dimitru Peaduhovot győzte le a negyeddöntőben, Tallósi Vanessza (60 kg) pedig az ukrán Jelizaveta Asatovát verte meg, amivel bebiztosították az érmüket a korosztályos kontinensviadalon.

A játéknapon rajtuk kívül még két magyar szállt ringbe, Czifra István (54 kg) román, míg Németh Barbara (57 kg) cseh ellenfelétől szenvedett vereséget.

„Úgy érzem, több volt a mai napban. Czifra István többet tud annál, mint amit ma láthattunk tőle. Sajnos görcsösen akarta a győzelmet, ami kihatott a teljesítményére. Tanulni kell ebből és dolgozni tovább, ahogy Németh Barbarának is."

Fazakas István is feszült volt az első percekben, aztán ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy bokszolt egyre jobban, és megérdemelten került a legjobb négy közé. Tallósi Vanessza hatalmasat küzdött. Jó kezdés után az ukrán hatalmasat hajrázott, ám Vanessza óriásit harcolt és megérdemelten nyert.

– értékelt Dorkó Péter, serdülő szakágvezető.

(Kiemelt képünkön: balról Dorkó Péter, Fazakas István, Tallósi Vanessza, Huszár Árpád Forrás: MÖSZ)