UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-07 14:38

Sikeres nyarat zárt az utánpótlás az MKSZ elnöke szerint

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazinban a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Ilyés Ferenc tekintett vissza az utánpótlás-válogatottak nyári világversenyeire.

Volt miből csemegézniük a nyáron a korosztályos kézilabdát követő szurkolóknak, hiszen öt utánpótlás-válogatottunk is világversenyen szerepelt. Júliusban az U21-es férficsapat kezdte sort, nem is akárhogyan: 1977 óta a legjobb magyar eredményt érte el a junior-vb-n. A 46 évvel ezelőtti második helyet sikerült megismételni, két héttel később pedig az U19-es lányok ünnepeltek újra Eb-aranyat. A hónap végén a serdülő fiúegyüttes is megmutatta magát, első hivatalos tornáján, az EYOF-on harmadik lett. Az augusztus kevésbé alakult az elképzelések szerint; az U19-es fiúk tizenegyedikek lettek a vb-n, az U17-es lányok pedig ötödikként végeztek az Eb-n.

A korábbi 213-szoros válogatott játékost, Ilyés Ferencet áprilisban választották meg a hazai szövetség elnökévé, így az első korosztályos eseménydömpingjét követhette a sportág vezetőjeként. Tapasztalatait megosztotta az M4 Sporton látható Jövünk! magazin kamerája előtt.

 

(Kiemelt képünkön: Ilyés Ferenc Fotó: Máj Tamás)