UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-09-10 23:10

Csoportelsőként nyolc között az U20-as lányok a vb-n

A magyar U20-as női vízilabda-válogatott az amerikaiak legyőzésével nyerte meg a csoportját a korosztály portugáliai világbajnokságán.

Miután a magyar U20-as női vízilabda-válogatott az olaszoktól ötméteresekkel kikapott, az izraelieket pedig magabiztosan legyőzte, megtartotta esélyét a csoportelsőségre a korosztály coimbrai világbajnokságán. Ehhez Benczur Márton együttesének vasárnap este az eddig hibátlan amerikaiakat kellett legyőznie a B jelű, kiemelt négyesben.

A múlt hét végi, budapesti Héraklész-kupán 12–7-re az USA ígéretei nyertek, ám ezúttal magyar szempontból sokkal pozitívabban alakult a találkozó.

Az első negyed felénél a csapatkapitány Szegedi Panni nyitotta a gólok sorát, majd félidőben már 6–3-állt az eredményjelzőn a magyarok javára. A harmadik negyedben négygólosra is nőtt a különbség a felek között, ekkor azonban az amerikaiaik elkezdtek felzárkózni, és a negyedik felvonásból még egy perc sem telt, amikor 7–7 volt az állás.

A hajrában azonban ismét megrázta magát a magyar csapat, és zsinórban három gólt szerezve döntötte el a győzelem sorsát. Az amerikaiknak tíz másodperccel a vége előtt csak szépítésre futotta,

10–8-ra nyert a végig remekül védekező magyar válogatott,

amelyben Szegedi Panni hat gólt vállalt magára, négyet ötméteresből. A győzelemmel a lányok megnyerték a csoportjukat, így két szünnap után már a nyolc között, a negyeddöntőben folytathatják a világbajnokságot.

U20-AS NŐI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, COIMBRA
B CSOPORT, 3. mérkőzés
Magyarország–Egyesült Államok 10–8 ( 2–1, 4 –2, 1–3, 3–1)

Gólszerzők: Szegedi 6, Tiba 2, Dömsödi, Varró, ill. Ausmus, Flynn 3-3, Woodhead 2

(Kiemelt képünkön: a hatgólos Szegedi Panni Forrás: waterpolo.hu)