UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-10-22 09:05

„Nem a valaha volt legjobbakként tekintünk magunkra” – Benczur Márton

Az U20-as női vízilabda-válogatottat vb-aranyig vezető Benczur Márton az utánpótlásedzői díja kapcsán a csapatmunkát emelte ki.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Sport Házában adták át A hónap utánpótlásedzője szeptemberi díját az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői. A kitüntető cím Benczur Márton vízilabdaedzőé lett, miután

az U20-as válogatottal a magyar női póló első világbajnoki címét nyerte a korosztályban

a portugáliai Coimbrában.

A díjátadón az alapítók képviselői mellett sportági szövetség nevében Gór-Nagy Miklós világbajnok pólós, a szövetség sportszakmai vezetője és a világbajnok csapat kapitánya, Szegedi Panni is méltatta a díjazottat, aki hangsúlyozta, a siker nem egy ember érdeme.

Benczur Márton, Szegedi Panni és Gór-Nagy Miklós Fotó: Mura László

„Ilyenkor az edzőre vetül a reflektorfény, de ez óriási csapatmunka – mondta Benczur Márton.

Mindenkinek szerepe van ebben a világbajnoki címben – és ugyanúgy ebben a díjban –, aki csak egy jó szót is szólt a lányokhoz.

A klubedzők remek munkát végeznek, de nagyon fontos a tanárok és elsősorban a szülők segítsége, együttműködése is. Jólesik visszagondolni erre a győzelemre, amely kapcsán leginkább az odáig vezető út emlékképei jönnek elő. Most mi kaptuk az aranyat a tizenöt játékossal és a stábbal, de az utunkat az előző korosztályos válogatottak és a kiváló szövetségi edzők, stábok munkája kövezte ki nekünk. Tehát mi nem a női szakág valaha volt legjobb juniorválogatottjaként tekintünk magunkra, hanem ennek a nagy egésznek a részeként.”

Benczur a játékosaival kapcsolatáról úgy fogalmazott a jelöléskor, hogy:

„Szeresd a csapatodat! Fontos, hogy mi vagyunk a játékosokért, és nem ők értünk. Nem az a dolgunk, hogy megvalósítsuk önmagunkat vagy kitaláljuk a legjobb taktikát meg edzésmódszert, hanem az, hogy segítsünk a sportolóknak. Szakmailag, emberileg, bármikor, bármiben.”

(Kiemelt képünkön: Benczur Márton Forrás: waterpolo.hu)