UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-10-23 17:44

Csepeli dominancia a serdülő és U12-es országos bajnokságon

Az elmúlt három napban az egri országos bajnokságon szerepeltek a legjobb serdülőkorú és U12-es ökölvívók.

Október 19. és 22. között Egerben rendezték meg a serdülő és U12-es ökölvívó országos bajnokságot – az esztendő utolsó korosztályos ob-jét. A fiatalok az Egri VSI edzőcsarnokában gyűltek össze; a hazai szövetség tájékoztatása szerint összesen 244-en léptek a kötelek közé, a legnépesebb kategória pedig – nem meglepő módon – a serdülő fiúké volt, akik 140-en gyűltek össze.

Döntőket az utolsó két napon rendeztek, amelyben az augusztusi serdülő Európa-bajnokságon érmet szerző versenyzők közül mindenki megnyerte a súlycsoportját, annak ellenére, hogy közülük többen is a kontinensviadalhoz képest magasabb kategóriában indult el. Az Eb-n bronzérmet szerző Törő Eszter (57 kg), Tallósi Vanessza (64 kg), Vastag Béla (50 kg), Fazakas István (54 kg) is aranyérmet ünnepelhetett, míg az akkor szintén harmadikként végző Domján Alex 80, a Szlovéniában a legjobb magyar eredményt (ezüstérem) elérő Sas Dániel pedig 70 kilóban bizonyult megállíthatatlannak.

Összesítésben a Halker-Király Team volt a legeredményesebb.

A magasan a legnépesebb csapattal (25 fő) elinduló csepeliek az U12-esek és a serdülők esetében is megnyerték a lányok és a fiúk pontversenyét, így magabiztosan lettek az esemény legjobbjai.

Az évadnak azonban ezzel nincs vége, a hazai utánpótlásnak számos kiemelt versenye lesz még: novemberben az U22-esek Európa-bajnokságon, a junior pedig világbajnokságon bizonyíthatnak, és a felnőtt magyar bajnokságon is szerepelnek majd fiatalok, akikre érdemes lesz figyelni.

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)