UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-10-28 21:15

Takács és Tösmagi is vigaszágas a tiranai U23-as vb-n

Takács István (87 kg) a negyed-, Tösmagi Attila (77 kg) a nyolcaddöntőben kapott ki a kötöttfogásúak versenyében a Tiranában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon; vasárnap mindketten folytathatják a vigaszágon.

A felnőtt Európa-bajnok Takács István (Budapesti Honvéd) a tavalyi sikere után címvédőként vághatott neki az albániai U23-as vb-nek, a kötöttfogásúak 87 kilós mezőnyében. Ennek megfelelően magabiztos, 7–0-ás sikerrel kezdett a svéd Hamza Sertcanli ellen a legjobb 16 között, ám a negyeddöntőben az orosz Magomed Murtazalijev megállította a magyar fiút (1–6).

Az U20-as Európa-bajnok Tösmagi Attila (77 kg; ESMTK-KIMBA) is jól kezdett: a selejtezőben technikai tussal verte a szaúdi Hasszan A Barnavit. Azonban a második siker már neki sem jött össze, ugyanis kikapott 9–1-re az azeri Khasay Hasanlitől a nyolcaddöntőben.

Takács és Tösmagi legyőzője is később döntőbe jutott, ezzel mindkét magyar versenyző vigaszágra került.

Klányi Krisztofer (72 kg; Dorogi AC-KIMBA) a pénteki selejtezős veresége után másnap a vigaszágon javíthatott, és előbb legyőzte a lengyel Piotr Stolarczykt, a következő körben viszont az azeri Ruslan Nurullayevvel nem bírt, így nem sikerült kiharcolnia a bronzmeccset, búcsúzott.

(Kiemelt képen: Takács István Forrás: UWW/MBSZ)