UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-05-23 20:00

Az UVSE-s lányok nem akarnak csodát látni a nyolcas döntőben

A három éve veretlen UVSE megvédené címét az ifjúsági leány vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjében.

Péntektől az FTC népligeti uszodája ad otthont a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság nyolcas döntőjének.

A végjáték egyértelmű esélyese az UVSE, amely nemcsak címvédőként várja a minitornát, hanem azzal az elképesztő mutatóval büszkélkedhet, hogy három éve,

2021 májusa óta nem talált legyőzőre a korosztály pontvadászatában.

Fölényükről sokat elárul, hogy a lilák tavaly a bajnoki döntőben 17–2-re győzték le a Szentes együttesét, és a csapat a mostani évadban sem vett vissza a lendületből, továbbra is kiütéssel nyerte a meccseit.

Hajdú Kata a csapat egyik erőssége Forrás: UVSE

A gárda nagyrésze már felnőttbajnokként érkezik a nyolcas döntőre, de mindenki megtalálja a kellő motivációt a soron következő korosztályos meccseken. Erről a csapatot irányító Áts Bertalan beszélt honlapunknak.

„A lányokat a könnyebbnek ígérkező meccsek előtt sem kell lelkesíteni, mert szeretnek pólózni, az uszoda a második otthonuk, a csapat pedig a második családjuk – mondta a szakember. –

Ha a játékosok motiváltan, alázatosan érkeznek a mérkőzésekre, az eredménytől függetlenül is képesek fejlődni.

Nem tudom, hogy mióta veretlen a csapatunk, de ezzel nem is foglalkozunk. Elsősorban az érdekel, hogy a játékosaink folyamatosan fejlődjenek, és elérjék a céljaikat a jelenben, a jövőben egyaránt.”

Varró Eszter a női válogatott olimpai felkészülési keretében is ott van Forrás: UVSE

Az UVSE ifjúsági csapatában Hajdú Kata, a még serdülő Tiba Panna, valamint Varró Eszter személyében három olyan reménység akad, aki tagja a női válogatott olimpiai felkészülési keretének. A nyolcas döntő előtt pedig a több klubtársával együtt U20-as világbajnok kapus, Golopencza Szonja így fogalmazott:

„Az alap- és a középszakasz eredményeiből kiindulva egész jók az esélyeink, hiszen elsőként jutottunk be a nyolcas döntőbe. Ugyanakkor a nyolcas döntő arról is híres, hogy ott bármi előfordulhat. Láttunk már csodákat, de

mi azon leszünk, hogy ne történjen csoda,

és újra megszerezzük az első helyet a bajnokságban.”

Golopencza Szonja megőrizné a veretlenséget a nyolcas döntőben Forrás: UVSE

Pénteken az UVSE a Tatabányával találkozik a negyeddöntőben, míg a Szentes a Dunaujvárossal, a házigazda FTC az Egerrel, a BVSC-Zugló pedig a KSI-vel csap össze a négy közé jutásért.

(Kiemelt képünkön: Golopencza Szonja Forrás: UVSE)