UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2024-05-23 16:13

Sillei Jankának minden jól alakult az U15-ös Eb-n

A tavalyi, kaposvári győzelme után Sillei Janka (42 kg) idén ismét megnyerte az U15-ös Európa-bajnokságot, ezúttal Görögországban. A Vasas SC birkózója elmondta, az Eb előtt akadtak kétségei, milyen teljesítményre lesz majd képes, de a meccseken végül minden ideálisan alakult.

Mint arról beszámoltunk, Sillei Janka szállította a magyar birkózók egyetlen aranyérmét a görögországi Loutrakiban rendezett U15-ös Európa-bajnokságon. Az angyalföldiek 13 éves reménysége egy évvel ezelőtt Kaposváron a 39 kilósok mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára a serdülők kontinensviadalán, most pedig a 42 kilósok között ismételte meg tavalyi produkcióját, és szerzett újabb Eb-aranyat.

„Igazából úgy mentem az Eb-re, hogy nem lehet más a cél, mint a győzelem. Persze tudtam, hogy ez nehéz feladat lesz, izgultam is eléggé, tartottam tőle, hogy nem fog olyan jól sikerülni, mint egy évvel korábban, de a bennem lévő kis félsz ellenére végül minden jól alakult, és nagyon örültem a sikernek.

Még mindig kicsit hihetetlenül hangzik, hogy kétszeres serdülő Európa-bajnoknak mondhatom magam

 – mondta Sillei az Utánpótlássportnak.

Janka a selejtezőben kezdett a 20 fős mezőnyben, és elsőként az ukrán Kucsmát győzte le, majd az orosz Baranovát 2–1-nél, míg a fehérorosz Dudkót 10–0-nál fektette kétvállra. Sillei lendülete az elődöntőben sem hagyott alább, az azeri Ahmadlit 7–0-ra verte.

„Amikor a verseny előtt rápillantottam a sorsolásra, nem örültem neki, hogy az ukrán lánnyal kell kezdenem, mert előzetesen az egyik legkeményebb ellenfélnek ígérkezett az egész mezőnyből. Ehhez képest aztán az lett talán a legkönnyebb meccsem. Ezután jött az orosz elleni nyolcaddöntő, amely viszont a legnehezebb mérkőzés volt mind közül. Erős, kellemetlen stílusú versenyzőről beszélünk, aki ellen taktikusan kellett birkóznom, és végül sikerült is betusolnom őt.”

A negyed- és az elődöntőben is magabiztosan jutott tovább, ezzel jöhetett másnap a horvát Blazekovic elleni finálé, amelyben szintén nem tétlenkedett, és pályafutása második U15-ös Európa-bajnoki címét zsebelte be.

„A horvát lányt jól ismertem, mivel a tavalyi Eb-n, illetve több nemzetközi versenyeken is találkoztunk már, és mindig én győztem.

Ez egyrészről adott némi magabiztosságot, viszont nyomást is jelentett, hiszen így én számítottam az esélyesebbnek. Legnagyobb örömömre most, az Eb-döntőben sem tört meg a jó szériám ellene.

(Kiemelt kép forrása: Vasas SC)