UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-05-24 20:56

A legjobb utánpótláskorúak is bizonyíthatnak a budapesti bronzkategóriás versenyen

Több magyar korosztályos atléta is megmutathatja magát a WA Continental Tour budapesti bronzkategóriájú versenyén.

Vasárnap a fővárosi Lantos Mihály Sportközpont ad otthont WA Continental Tour bronzkategóriájú atlétikai versenyének, melyet a Magyar Nagydíjsorozat részeként rendeznek. A római Európa-bajnokságra aspiráló atlétáknak ez lesz az utolsó lehetőségük a pontszerzésre, hiszen május 26-án éjfélkor zárul az Eb-kvalifikáció.

Az Eb-részvételre több utánpótláskorú atléta is reálisan pályázik, a budapesti nemzetközi megméretésen pedig mellettük is

jó néhány hazai korosztályos kiválóság bizonyíthat.

Az MTK-bázisán esedékes versenyen 17 számot rendeznek, a férfiak 100, 400, 800 méteres síkfutásban, 110 méteres gátfutásban, valamint magasugrásban, távolugrásban, kalapácsvetésben és gerelyhajításban lesznek érdekeltek. A nők 100, 200, 800 méteres sík-, 100 és 400 méteres gátfutásban állnak rajthoz, valamint távolugrásban, gerelyhajításban, rúdugrásban és hármasugrásban mérik össze tudásukat.

A nap zárószáma a férfi 400 méter lesz, melyben az utolsó U23-as évét töltő, magyar csúcstartó Molnár Attila is rajthoz áll. Előtte a kalapácsvetők között a korosztályos világelithez tartozó, U23-as Csekő Miklósnak, valamint az U20-as Szabados Árminnak is szurkolhatunk.

Tóth Anna 100 m gáton kétszeres U20-as vb-bronzérmesként, valamint U23-as Eb-harmadikként szerepel, Sulyán Alexa 200 m-en pedig U20-as Eb-ezüsttel büszkélkedve igyekezhet magából kihozni a legtöbbet.

Az U20-as Sulyán Alexa 200 méteren méreti meg magát Forrás: MASZ

A női 100 méteres verseny azért is lesz különleges, mert

három magyar rekorder küzd egy mezőnyben.

A felnőtt és U23-as magyar csúcstartó Takács Boglárka mellett az U20-as hazai rekorder, U20-as Eb-bronzérmes Kocsis Luca és az U18-as korosztály valaha volt legjobb időeredményét birtokló Szentgyörgyi Zita is elindul.

A női távolugró versenyben pedig két 2007-es születésű reménység is megcsillogtathatja tudását. Rózsahegyi Bori az U18-as világranglista vezetőjeként, készeres EYOF-győztesként készül a viadalra, míg Molnár Viktória a korosztály világranglistájának negyedikjeként mutathatja meg magát.

(Kiemelt képünkön: Rózsahegyi Bori Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)