UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2024-05-24 15:55

Székesfehérváron rendezik a jövő évi U18-as világbajnokságot

A székesfehérvári Alba Arénában rendezik 2025. április 20. és 26. között az U18-as jégkorongozók divízió I/A-csoportos világbajnokságát.

A Magyar Jégkorong Szövetség pályázata elnyerte az IIHF-kongresszus támogatását a férfi U18-as divízió I/A-csoportos világbajnokság megrendezésére. A tervek szerint a vb-t a székesfehérvári Alba Arénában rendezik 2025. április 20. és 26. között. Az elitből kieső Kazahsztán, Ukrajna, Ausztria, Dánia, valamint a feljutó Szlovénia lesz a mieink ellenfele.

Az U20-asok Bledbe utaznak december 9-15. között, ugyanis Szlovénia rendezi a juniorok divízió I/A-csoportos vb-jét. Ezen a házigazda mellett a norvég, a francia, a dán és az osztrák csapat vár a magyarokra.

A magyar szövetség jelezte, hogy nyitott a női U18-as divízió I/A-csoportos vb megrendezésére is, de erről végleges döntés még nem született, mindenesetre más ország nem pályázott a rendezésre. A helyszínt az IIHF őszi kongresszusán jelölik ki, ahogy arra a korábbi években is volt már példa. A női U18-asok a japán, az olasz, a francia, az osztrák és a norvég együttessel találkoznak a következő évi vb-n.

(Kiemelt képünk forrása: jegkorongszovetseg.hu)