UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-05-25 14:38

Cseh Botond magasabb szinten folytatja

A Vasas Akadémia NB I/B-s felnőttcsapatának 20 éves kosárlabdázója, Cseh Botond a nyáron eligazol Pasarétről. A tárgyalások még folynak, de az már biztos, hogy vagy egy hazai felnőtt első osztályú együttesben, vagy külföldön folytatja.

Két évvel ezelőtt 18 esztendősen mutatkozott be a Vasas Akadémia felnőtt férficsapatában Cseh Botond, akit itthon a legígéretesebb 2004-es születésű kosárlabdázók között tartanak számon. A Pasaréten nevelkedett játékos akkor nagyszerűen élt a lehetőséggel, már a 2022/23-as évad alapszakaszában is 26 mérkőzésen lépett pályára, a nemrégiben véget ért bajnokságban pedig 25-bő 24-szer kezdőként számított rá Stephen Arigbabu vezetőedző. A legutóbbi szezonban 16 pontot átlagolt, és mintegy 30 percet töltött pályán meccsenként. Nem csoda, ha bővelkedett az ajánlatokban.

Már tavaly is hívtak felsőbb osztálybeli csapathoz, de akkor még az akadémia vezetői és én is korainak láttam a váltást – mondta a Vasas Akadémia honlapján Cseh Botond. – A második felnőttszezonom azonban tényleg nagyon jól sikerült, s ekkor már mindannyian úgy gondoltuk, érett vagyok a továbblépésre. Nagyon jó alapokat kaptam Pasaréten az elmúlt tizenhárom-tizennégy év során, amihez a lelkesedést és az elszánságot már én tettem hozzá. S bár eleinte kicsi tökmag voltam, és látványos tehetséggel sem rendelkeztem, a kemény munka végül meghozta gyümölcsét. A berobbanásban óriási szerepe volt annak, hogy tizennyolc évesen bizalmat kaptam Vangelis Ziagkosztól, majd Stephen Arigbabutól. Én ezt jó teljesítménnyel igyekeztem meghálálni. (...)

Három hazai élvonalbeli együttessel tárgyalok pillanatnyilag, de külföldre is szívesen mennék 

– árulta el az U20-as válogatott játékos, aki nemrégiben tért haza a frankfurti próbajátékról, amelyre a két klub közötti jó kapcsolatnak köszönhetően kerülhetett sor. – A tervek szerint Németországba is visszamegyek még, egy másik csapathoz, azt követően pedig olasz és spanyol túrán veszek részt. Szeretnék jól választani, ezért nem csak az fontos, hogy milyen szintű bajnokságba kerülök, de az is, hogy szakmailag biztosított-e a további fejlődésem."

A teljes nyilatkozat ITT olvasható.

(Kiemelt képen: Cseh Botond Fotó: Vasas Attila/Vasas SC)