UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-05-26 19:10

A 15 éves Terhes Hanna ezüstérmes a felnőtt ob-n

A 15 éves Terhes Hanna ezüstérmet szerzett a felnőtt vívó országos bajnokság női párbajtőrversenyében.

A Ludovika Aréna adott otthont a vívók felnőtt országos bajnokságának. Az eseményen jó néhány utánpótláskorú versenyző pástra lépett, közülük többen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az élre kívánkozik Terhes Hanna szereplése a női párbajtőrmezőnyben.

A diósgyőriek 15 éves ígérete bejutott a négy közé, és az elődöntőben 15:7-re győzte le a tavalyi kadétvilágbajnok, már a felnőttválogatottban is bemutatkozott Nagy Blankát. A fináléban aztán Patócs Béla tanítványa 15:7-re kikapott az ob favoritjától, Muhari Esztertől, de így is igen dicséretes a teljesítménye. A másik bronzérmes Nagy mellett a szintén junior Salamon Réka lett. A korosztályos indulók közül a negyeddöntőben még a főként öttusázóban jeleskedő Marschall Réka is ott volt.

Terhes Hanna és mestere, Patócs Béla Forrás: DVE

A Nagy Dávid sikerével végződött férfi párbajtőr ob-n Somody Soma juniorként a hatodik, Antal Máté kadétként a nyolcadik lett.

Ha csak az idei eredményeket nézzük, akkor a junior-világkupa-győztes és junior Eb-ezüstérmes Spiesz Anna a női kardozók negyeddöntőjében 15:14-re legyőzte a csapatban kétszeres felnőttvilágbajnok Szűcs Lucát, majd az elődöntőben egy másik duplán vb-győztestől, Pusztai Lizától kapott ki 15:10-re. Az ob-n Battai Sugár Katinka (szintén kétszeres felnőttvilágbajnok) megvédte címét, juniorként Bende Barbara és Kis Abigél volt nyolc között, Bácskay Kincső pedig a serdülőkorosztályt képviselve jutott el a legjobb 16-ig.

Spiesz Anna kétszeres felnőttvilágbajnokokkal vette fel a versenyt Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A Gémesi Csanád aranyát hozó férfi kardmezőnyben Tóth Bertalan és Vajda Oszkár vívott negyeddöntőt juniorként.

A női tőrözők megméretésén a junior Wolf Eszter az ötödik lett, a kadét Európa-bajnok Kollár Anna a nyolcadikként zárt. Érdekesség, hogy

Kollár a negyeddöntőben a nála 31 évvel idősebb Mohamed Aidától kapott ki 15:12-re.  

Az ob-t Pásztor Flóra nyerte.

A tőröző férfiaknál Szemes Gergő állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a kadétkorú Rózsa Csanád a nyolcadik helyet érdemelte ki.

(Kiemelt képünkön balról: Terhes Hanna, Muhari Eszter, Salamon Réka, Nagy Blanka Forrás: Magyar Vívó Szövetség)