UtánpótlásSport
2024. szeptember 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-05-27 12:47

Gálpál Zsombor és Szűcs Szabina az U23-as összetett bajnok

Gálpál Zsombor a felnőttek és az U23-asok között is nyert, Szűcs Szabina az U23-asok mezőnyében lett első az összetett atlétikai bajnokságon.

Szombaton és vasárnap a budapesti Lantos Mihály Sportközpont volt a házigazdája az összetett atlétikai magyar bajnokságnak. A nők és a férfiak versenyében is címvédés történt – számol be a hazai szövetségi portál.

Női hétpróbában a tavalyi évhez hasonlóan az MTK Budapest versenyzője, Nemes Rita végzett az élen, 6276 pontos új egyéni csúccsal. A bajnoki dobogón mögötte végző két fiatal atléta is új egyéni csúcsot ért el, és megközelítette a 6000 pontot. Az ezüstérmes a Budapesti Honvéd SE utolsóéves U23-as többpróbázója, Szűcs Szabina lett 5996 ponttal (aki így az U23-asoknál nyert), míg a bronzérmet 5956 ponttal a MATE-GEAC színeit képviselő, elsőéves U20-as Kriszt Sarolta érdemelte ki.

Szűcs Szabina arannyal és ezüsttel zárt Forrás: honved.hu
A férfiak tízpróbáját idén is a még az U23-as korosztályt erősítő Gálpál Zsombor nyerte.

A Budapesti Honvéd SE versenyzője kiemelkedett a mezőnyből, 7985 ponttal bizonyult a legjobbnak. A második helyen Gábris Dávid (KSI SE) végzett 6221 ponttal, míg a harmadik az elsőéves U23-as Tari Tibor György (TFSE) lett 5902 ponttal. Mindhárman új egyéni csúccsal zártak.

Szűcs Szabina és Gálpál Zsombor edzője is Zsivoczky Attila.

(Kiemelt képünkön: Zsivoczky Attila és Gálpál Zsombor Forrás: honved.hu)