UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-05-27 19:33

Történelmi bajnoki címet ünnepelhetett a Honvéd U20-as férficsapata

Több mint három évtizednyi szünet győztek újra a Budapesti Honvéd fiú kosarasai az utánpótlás-bajnokságok valamelyikében, miután az U20-asok vasárnapi döntőjében a fővárosi piros-fehérek felülmúlták a házigazda pécsieket. A győztes csapat legjobbját, az MVP-nek megválasztott Reizinger Mátét kérdeztük a diadal után.

Mint arról beszámoltunk, a fináléban a hazai pályán szereplő NKA Pécset legyőzve a Budapesti Honvéd szerezte meg a bajnoki címet az U20-as férfi kosarasok országos döntőjében. Sabáli Balázs tanítványai a nagyszünetre kiépített magabiztos előnyüket (50–33) a legvégére is megőrizték, így végül 79–69-re nyertek a mecsekaljaiak elleni aranycsatában. A sikerben oroszlánrészt vállalt Reizinger Máté, aki 18 ponttal, 11 lepattanóval, 4 gólpasszal és 29-es VAL-mutatóval zárt, minek köszönhetően a döntő legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztották.

Úgy készültünk az országos döntőre, hogy történjék bármi, mi aranyérmet szeretnénk nyerni 

– kezdte Reizinger az Utánpótlássportnak. – Minden egyes meccsre maximálisan felkészültünk mind mentálisan, mind taktikailag. Agresszívan védekeztünk, és összességében magabiztosan kosárlabdáztunk. Erre építve valamennyi ellenfelünkkel szemben már a félidőre sikerült elhúznunk, és utána ezzel a nagyobb vezetéssel rendre jól tudtunk sáfárkodni. A bajnokság közben a teljes kerettel nagyon keveset készültünk együtt, mert jómagammal egyetemben többen is az A-csoportos felnőttcsapatot erősítettük, és az alapszakasz során csak ritkán játszottunk az U20-as bajnokságban. Ugyanakkor az országos döntőt megelőző nagyjából kéthetes felkészülés kiválóan sikerült, és mint láthatjuk, meg is lett az eredménye.

Tavaly szeptemberben nem hittem volna, hogy ilyen magasságokba juthatunk közösen, de a végére minden összeállt, és elhittük, hogy valóban megnyerhetjük a bajnokságot.

Az aranyérem értékét növeli, hogy a Budapesti Honvéd ezt megelőzően 1993-ban nyert utoljára bajnoki címet korosztályos szinten.

„Bár a pécsiek hazai pályán játszottak a döntőben, ezt az előnyüket végül nem sikerült a javukra fordítani. Mi kifejezetten felszabadultan kosárlabdáztunk, alapvetően a mi elképzeléseink szerint alakult a meccs képe, és a kulcspillanatokban higgadtabban tudtunk maradni. Emellett volt egy kiváló második negyedünk, amelyben szinte minden dobásunk beesett, és ez a jó szakasz aztán hatalmas löketet adott nekünk, megalapozva a győzelmünket."

(Kiemelt kép forrása: Budapesti Honvéd)