UtánpótlásSport
2024. szeptember 16.
  • instagram
U17-es öttusa-világbajnokság, Caldas da Rainha
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-05-28 20:10

Utánpótláskorúakkal erősített az NB I-be jutó Esztergom

Három utánpótláskorú kézilabdázó érkezését is bejelentette a keddi sajtótájékoztatóján a női NB I-be feljutó Esztergomi Vitézek csapata.

Látványos csapatbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott kedd délben a női kézilabda élvonalba frissen feljutott Esztergomi Vitézek. A nem szokványos eseményre sok szurkoló és támogató volt kíváncsi – írja az NSO.

Az eseményen a csapat bemutatta az új igazolásait is, köztük három utánpótláskorú kézilabdázót: érkezett a NEKA-tól a 18 éves Faragó Lea, aki a 2023-2024-es NB I-es idény legeredményesebb fiatalja volt, a góllövőlista hatodik helyén zárt, 23 meccsen 125 találatig jutott az átlövő. Kiderült, hogy az FTC-vel bajnoki címet szerző Horváth Fanni (18) és Kármán Luca (19) is az esztergomiaknál folytatja.

Amire egy évvel ezelőtt szövetkeztünk, hogy előbb-utóbb NB I-es csapatunk legyen, megcsináltuk – szögezte le az elmúlt kiírásban hivatalosan szakmai igazgatóként dolgozó Elek Gábor– Nyilván közhely, de igaz: egy feljutó csapatnak nem lehet más célja, mint a bentmaradás. Mi azért ennél egy kicsit többre vágyunk, de most még nem tudom megjósolni, hogy mennyivel többre, viszont

mindenképpen szeretnénk olyan helyezést elérni, hogy egy percig ne kelljen aggódnunk a kiesés miatt.

Rendkívül fontos, hogy szerethető csapatot szeretnénk kialakítani, ehhez megvan az alap, azok a játékosok, akikkel ezt meg lehet valósítani. Mostantól a munkáé lesz a főszerep.”

(Kiemelt képünk forrása: Esztergomi Vitézek)