UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-05-30 20:28

A juniorok is elkezdik az Eb-t Eszéken

Péntektől a juniorok is lőállásba lépnek az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon.

Péntektől a juniorok is megkezdik szereplésüket a horvátországi Eszékben zajló 25 és 50 méteres sportlövő Európa-bajnokságon. Az előzetes nevezési lista alapján a

magyarokat korosztályos kontinensviadalon puskában tizenegy, pisztolyban hat ígéret képviseli.

Tavaly ezekben a versenyszámokban nem rendeztek külön Eb-t, két éve  a lengyelországi Wroclaw volt a házigazda. Ott egy arany- és négy bronzérem volt a juniorjaink termése.

Az egyetlen elsőséget Jákó Miriam szerezte, aki a 25 méteres pisztoly versenyszámban magaslott ki a mezőnyből, és ugyanezen szám csapatversenyében aztán Fábián Sárával és Domsits Olíviával úgy nyert bronzérmet csapatban, hogy a lányok a harmadik helyért 16–0-ra múlták felül a norvégokat.

Jákó Miriam most juniorként a felnőttek között lőtt és Sike Renátával, valamint Major Veronikával

a hagyomonyás csapatversenyben bronzot, a trió versenyszámban ezüstöt nyert.
Balról: Jákó Miriam, Major Veronika, Sike Renáta Forrás: MSSZ

Két éve tovább remekül teljesített továbbá Dénes András, aki a puskások 50 méteres fekvő számában lett bronzérmes, míg csapatban Török Ferenccel és Wittmann Péterrel állhatott a dobogó legalsó fokára az 50 méteres összetett megméretés után. Az Eb nagy meglepetését végül a Nagy Ákos Károly, Rédecsi Máté, Laczik Dávid pisztolyos csapat szolgáltatta a bronzérmével, hiszen legutóbb 1987-ben fordult elő, hogy junior Eb-n magyar érem szülessen a fiúk 25 méteres gyorstüzelő számában.

Az idén 10 méteren volt már Európa-bajnokság Győrben. Ott Kálmán Bálint légpuskával arany-, míg Domsits Olívia légpisztollyal ezüstéremnek örülhetett.

A MAGYAR JUNIORCSAPAT
Puska:
 Benedek Ágnes, Dénes András, Ferik Csilla, Havjár Kristóf, Lévai Csongor, Rácz Áron, Török Ferenc, Toma Réka, Tóth Anna, Vintze Regina, Wittmann Péter
Pisztoly: Dézsi Vivien, Domsits Olívia, Laczik Dávid, Nagy Ákos Károly, Szabó Barna Ádám, Weite Hayden Károly

(Kiemelt képünkön: Domsits Olívia Forrás: MSSZ)