UtánpótlásSport
2024. július 1.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA U23-AS ÉS IFJÚSÁGI KAJAK-KENU EURÓPA-BAJNOKSÁG
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-06-01 11:02

Munkába állt az Eb-re készülő U20-as női válogatott

Megkezdte a felkészülést a nyári korosztályos Európa-bajnokságra az U20-as női kosárlabda-válogatott. Tursics Krisztián szövetségi edző nyilatkozott az első néhány edzés tapasztalatairól, illetve az Eb-vel kapcsolatos várakozásairól.

Szerdán Székesfehérváron az MKOSZ edzőközpontjában megkezdte a felkészülést a júliusi, litvániai Európa-bajnokságra az U20-as női válogatott. A munkát egyelőre több sérülés is hátráltatja, de a rendelkezésre álló játékosok nagy erőket mozgósítva készülnek a kontinenstornára.

„Megcsonkított kerettel tudunk dolgozni, mivel Toman Petra és Kastl Dorka sérülés miatt nem lehet itt, Milkovics Réka és Kádár Orsolya egyéb okok miatt nem áll rendelkezésre. Mellettük jelen pillanatban Baa Dominika is sérüléssel bajlódik és nem tudta megkezdeni a felkészülést. Jelenleg tizenöt fővel zajlik a munka. Dominikát leszámítva már nem is várunk új érkezőt, így a jelenlegi tizenhatfős kerettel csináljuk végig az idei válogatott programot – mondta a wbasket.hu-nak Tursics Krisztián vezetőedző, majd hozzátette: – 

Akik hadra foghatók, tőlük számítunk a legjobb teljesítményre. Az első napok legfontosabb üzenete éppen ez volt, hogy így együtt kell a lehető legjobb eredményt kihoznunk az U20-as Európa-bajnokságból.

Biztos vagyok benne, hogy ezért mindenki mindent meg is fog tenni!”

Nem sokat kell várni, és az első edzőmeccseit is lejátssza a gárda. A tervek szerint a válogatottra nyolc felkészülési találkozó vár az Európa-bajnokság előtt.

„Jövő héten Lengyelországba utazunk, ahol két mérkőzést vívunk a vendéglátóinkkal. Utána végig hazai összecsapásaink lesznek. A horvát, a portugál és a szlovén válogatottat fogadjuk az Európa-bajnokságig. Összességében így nyolc edzőmérkőzésen gyakorolhatjuk a szükséges dolgokat. Széles repertoárral dolgoznak ellenfeleink, ez a szerkezetükre és a tudásukra is elmondható. Mivel ismert a csoportunk, így igyekszünk mindenre felkészülni. Mindent megteszünk, hogy kihozzuk a maximumot az Európa-bajnokságból.”

Az U20-as Európa-bajnokságot július 6. és 14. között rendezik Litvániában, Klaipeda és Vilnius városában.

A csoportbeosztás:
A-csoport: Lettország, Franciaország, Szlovénia, Litvánia
B-csoport: Portugália, Spanyolország, Montenegró, Svédország
C-csoport: Lengyelország, Olaszország, Törökország, Finnország
D-csoport: Magyarország, Szerbia, Németország, Izrael
Az U20-as válogatott kerete: Aho Tyra, Baa Dominika, Bajzáth Lili, Dávid Mia, Dobó Lilla, Gelei Karola, Gyöngyösi Janka, Halmágyi Kata, Holcz Rebeka, Katona Boglárka, Laczkó Sára, Oláh Fruzsina, Papp Lilla, Strausz Edina, Takács Dorina és Zsámár Panna.
A stáb tagjai: Tursics Krisztián vezetőedző, Szentpali Gergő és Meszler Balázs edzők, Sebestyén Balázs erőnléti edző, Békési Ádám gyógytornász-fizioterapeuta, Vincze Viktória technikai vezető.

(Kiemelt képet készítette: Petz Gábor)