UtánpótlásSport
2024. szeptember 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2024-06-03 14:17

Mamira Luca ezüst-, Szeleczki Szabina bronzérmes az ausztriai junior Ek-n

Mamira Luca ezüst-, Szeleczki Szabina pedig bronzérmet szerzett az ausztriai Grazben rendezett junior cselgáncs Európa-kupán.

A judoinfo.hu számol be arról, hogy huszonkilenc ország csaknem négyszáz dzsúdósa vett részt az ausztriai Grazban rendezett junior Európa-kupa-viadalon, amelyen huszonnégy magyar ígéret is próbára tette felkészültségét. A legjobban az 52 kilogrammos Mamira Lucának sikerült a torna, a Dunaharaszti MTK ifjúsági világbajnoka ebben az esztendőben már harmadik, összességében

hatodik alkalommal állhatott dobogóra a junior Ek-sorozatban.

Ezúttal holland, román és német riválisát legyőzve jutott be a fináléba, melyben alul maradt osztrák ellenfelével szemben, így ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetésnél.

Bronzérmet szerzett a 48 kilós Szeleczki Szabina, a BHSE reménysége német ellenfelét legyőzve jutott be a legjobb nyolc közé, ott azonban nem bírt a brazil Ribeiróval. Szeleczki a vigaszágon javítani tudott, török, kanadai és cseh versenyzőt legyőzve szerezte meg a medáliát súlycsoportjában, neki ez a harmadik érme ebben a sorozatban.

A mieink közül Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) jutott még az érem közelébe, ötödik lett. Lakos Máté (100 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Kenderesi Péter (100 kg, Pécsi VSK), Dobos Levente (+100 kg, Ledényi JI) és Hársvölgyi Tamara (48 kg, Ceglédi VSE) a hetedik helyen végzett.

(Kiemelt képünkön bal szélen: Mamira Luca Forrás: IJF)