UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-06-07 12:58

Megkezdődött a VI. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia Pécsett

Pénteken megkezdődött a „Multipractice 3.0” címet viselő VI. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Mások mellett Dimitriosz Itudisz kétszeres Euroliga-győztes görög edző és Francesco Vitucci korábbi olasz szövetségi kapitány is előad az eseményen.

A megnyitón Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke felidézte a Pécshez kötődő emlékeit. A rangos utánpótlás-eseményeket, a magas hőfokú felnőtt találkozókat, míg az utóbbi évekből már a konferenciák azok, amik elsőként eszébe jutnak a városról – írja a wbasket.hu.

Az MKOSZ első embere a motiváció és inspiráció kérdését helyezte beszéde a középpontjába. Elmondta, hogy az edzőknél és sportvezetőknél is ezt tartja a legfontosabbnak. Tisztában van vele, hogy az átalakuló világunkban ez ma egy összetett kérdés, de mindennek az alapját a megfelelő motiváció és inspiráció jelenti.

Báder Márton beszélt a magyar kosárlabdasport felemás helyzetéről. A női szakág kiemelkedő eredményeiről, melyek kapcsán hozzátette: nem szabad azokkal megelégedni, még tovább kell dolgozni, hogy a kiharcolt pozíciót megtartsuk és tovább fejlődjünk. Emlékeztetett arra is, hogy a férfiszakágban a nagyobb verseny, a nagyobb konkurencia ellenére is érezhető az elmaradás.

Nem úgy születtünk, hogy sikereket értünk el, hanem indultunk valahonnan

– zárta bevezetőjét az MKOSZ elnöke. A legfontosabb része a konferenciáknak, hogy a felszólaló sportszakemberek motivációit, inspirációt másoljuk – tette hozzá a sportvezető, majd reményét fejezte ki, hogy a jelen lévők motiváltabban mennek haza és a következő edzéseket a konferencián kapott energiákból, friss gondolatokból feltöltődve tartják.

Dr. habil Rátgéber László, a konferenciát szervező Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója a megnyitó beszéde elején a hallgatósághoz fordulva kiemelte:

akkor lesztek jó edzők, ha a gyerekek mosolyogva érkeznek az edzésre.

Elmondta, kell egy nyitott rendszer, amibe a tudás integrálódik, de a legfontosabb a motiváltság, mely nélkül nem működik a napi munka. Hangsúlyozta, hogy a módszertani központ kiváló magyar nyelvű tananyagot állított össze, ez azonban akkor ér valamit, ha ambíciózus kezekbe kerül.

Rátgéber László szerint a magyar kosárlabdasport jövője az edzők megválasztásán múlik.

Életeket változtatunk meg!

– nyomatékosította. Többször visszatérve ezen tételmondatához, kiemelte, nagy felelősség kiválogatni a megfelelő edzőket. Azokba látja a partnereket, akik itt vannak a konferencián. A hallgatósághoz fordulva kiemelte: a felkészült, motivált sportszakemberek a garancia arra, hogy „jobbak legyünk holnap, mint, amilyenek ma vagyunk”.

A VI. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián Pécsett szombat délutánig tartanak a programok. Előadást tart a kétszeres Euroliga-győztes szakember, a görög Dimitriosz Itudisz és az egyik legkiválóbb olasz kosárlabdaedző, a korábbi szövetségi kapitány, Francesco Vitucci is.

(Kiemelt képen: Rátgéber László Forrás: wbasket.hu)