UtánpótlásSport
2024. október 18.
  • instagram
U23-as és junior triatlon-világbajnokság, Spanyolország
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2024-06-11 20:05

Boér Gábor lett a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője

A Zalaegerszeggel kupagyőztes Boér Gábor visszatért Békéscsabára az akadémia szakmai vezetőjeként.

Kedden délután jelentette be a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, hogy Boér Gábor veszi át a szakmai irányítást. A Zalaegerszeggel 2023-ban kupagyőztes edző Békéscsabán töltötte utánpótláséveit, és ugyanott mutatkozhatott be 16 évesen a felnőttek között. Boér számára trénerként sem ismeretlen a lila-fehér klub, ugyanis 2015–2019 között – először a második, később az első csapat vezetőedzőjeként – már dolgozott Békéscsabán. A frissen kinevezett szakmai vezető az Utánpótlássportnak így nyilatkozott új pozíciójáról:

„Azt érzem, hogy hazatértem, itt nevelkedtem, majd itt lettem profi játékos is.

Rengeteg emlék köt a városhoz, számos baráttal, volt kollégával, volt játékossal, szurkolóval találkoztam az elmúlt hetekben. Úgy érzem, mintha el sem mentem volna.”

Az UEFA Pro-licences trénertől azt kérdeztük, mennyire ismeri a békéscsabai utánpótlás aktuális helyzetét.

„Öt évvel ezelőtt dolgoztunk itt, akkor is nagyon nagy figyelmet fordítottam az utánpótlásra, amikor csak tehettem kilátogattam a korosztályos csapatok meccseire. Nem idegen a struktúra sem, ugyanis edzősködtem olyan kluboknál – például Zalaegerszegen –, amelyek tehetségközpontot üzemeltetnek.

Szeretek fiatalokkal foglalkozni, szeretem azokat a sajátosságokat, amelyek az utánpótláskorú futballistákat jellemzik.

Természetesen vannak újdonságok, de az elmúlt időszakban azért már megismerkedtem sokakkal, igyekeztem minél több időt itt tölteni.”

Az NB II-be jutott Békéscsaba meg fogja adni a lehetőséget a bizonyításra a korosztályos labdarúgóknak.

„A korábbi csapataimnál is az volt a filozófiám, hogy sok fiatal kapjon lehetőséget a felnőttcsapatban. Azt is fontosnak tartom, hogy a lehető legközelebb hozzuk egymáshoz az utánpótlást és a profi együttest, az első csapat minél több edzésén vehessenek részt az ígéretes játékosok, illetve a hétköznapokban is sok időt töltsenek együtt.”

Az eddig nem sportvezetőként, hanem edzőként dolgozó Boért motiválja az új szerepkör.

„Összetett lesz a munkám: jobban szeretem, amikor a pálya szélén vagyok és gyakorlati feladataim vannak, mint az íróasztal mögötti tervezést, de ebben a pozícióban mindkét fronton meg kell felelnem. Rengeteg szervezési munka lesz, miközben folyamatosan figyelemmel fogom kísérni a csapatainkat. Arra is készülök, hogy sok belső képzést tartunk majd, tanuljunk egymástól mindannyiunk fejlődése érdekében.”

Az akadémia új irányítója arra törekszik, hogy utólag mindenki jó szívvel gondoljon vissza a Békéscsabán eltöltött évekre.

„Azért is jó az utánpótlásban dolgozni, mert sokkal őszintébbek a visszajelzések, a gyerekek egyből jelzik, ha valami nincs rendben.

A profi futball eredményközpontú, míg itt, az akadémián arra törekszünk, hogy egyénileg mindenkiből kihozzuk a legtöbbet,

valamint az a legfőbb szempont, hogy jó embereket neveljünk, akik később, az élet más területein is tudnak érvényesülni.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook/Békéscsabai Labdarúgó Akadémia)