UtánpótlásSport
2024. szeptember 8.
  • instagram
U19-ES FIÚ VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ U20-AS BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, PONTEVEDRA
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2024-06-11 20:54

Rescsik Csaba két Eb-ezüsttel hangolt a paralimpiára

A párizsi paralimpiára készülő sportlövő, Rescsik Csaba két ezüstérmet szerzett és tovább javította junior-világrekordjait a granadai felnőtt Eb-n.

Két ezüstéremmel tért haza a granadai parasportlövő Európa-bajnokságról a zsombói Cél-Tudat SE 19 éves puskás versenyzője, Rescsik Csaba.

A Jákó Csaba és dr. Szakonyi Gerda által felkészített ígéret Spanyolországban az R1 10 méteres légpuska és az R7 50 méteres három testhelyzetű puska versenyszámban érdemelt ki második helyezést.

A sokra hivatott fiatal ráadásul

a 10 méteres döntőben 245.7 körre, az összetett alapversenyben pedig 1156 körre javította a saját junior-világrekordját,

sőt, utóbbi szám fináléjában 444.9 körrel beállította a korosztályos világcsúcsot, amit szintén ő tart.

„Sokat készültem erre az Európa-bajnokságra, amelyen szerettem volna döntőbe kerülni és érmet hazahozni – mondja Rescsik Csaba. – Örülök, hogy ez kétszer is sikerült. Azokban a versenyszámokban, amelyekben döntőbe kerültem, az alapversenyben is jól szerepeltem, és bár

hátradőlni nem szabad, ezekre az eredményekre lehet építeni, támaszkodni a folytatásban.

A légpuskás álló számban versenyről versenyre javulok és egyre stabilabban teljesítek, de úgy érzem, meg is dolgozom ezért. Az 50 méteres összetett számban pedig nagy segítséget jelent, hogy már jó két éve a zsombói lőtéren is tudok fekvő testhelyzetet gyakorolni.”

Rescsik Csaba két ezüstérmet nyert a granadai parasportlövő Eb-n Forrás: IPC

A kerekesszékes sportlövő idei fő versenye a párizsi paralimpia lesz.  Az ötkarikás játékokon való részvételét már 2022 nyarán – első magyarként – bebiztosította.

„Akkor tudok majd jól szerepelni Párizsban, ha az addig hátralévő időben is a lehető leghatékonyabban végzem a felkészülést.

A paralimpián igyekszem majd a háttérbe szorítani az izgulást, és csak a feladatomra koncentrálni. A cél, egyben az álom, ott is a döntőbe kerülés.

Aztán ha ez összejön, a helyszínen majd kiderül, hogy az adott pillanatban éppen kinek fog elsülni a keze.”

(Kiemelt képünkön: Rescsik Csaba Forrás: paralympic.org)